lavkarbobrownie klar til servering
Lavkarbo

Lavkarbobrownie med avokado, deilig

Lavkarbobrownie med avokado. – Bare 2,25 karbs i hvert stykke.

Ja du hørte riktig! Denne fantastisk gode brownien er laget med avokado.

Om du ikke er så begeistret for avokado er det ingen krise. Det smaker ikke avokado!

Den smaker kjempe godt. Med smeltet sjokolade og karameliserte mandler på toppen er det helt konge.

Min samboer liker ikke avokado. Han fikk servert kaken og syntes den var kjemepgod.

Han trodde ikke på meg da jeg fortalte hva som var inni…..

En fantastisk næringskilde, samt fett kilde for de som er på lavkarbo diett…

Denne kaken blir ikke så seig som en ordentlig brownie, men smaker som en super digg sjokoladekake brownie.

Nam, nam…..<3

 

Sett ovnen din på 180 grader. Finn frem en form på 24×24 cm. ( da blir hver bit på 3,5 karbohydrater = 16 biter)

Min form var på 28×28 cm. Jeg fikk 25 biter. Hver bit er 2,25 karb.

Valget er ditt hvor tykk du vil ha den.

Ha bakepapir i formen.

 

Oppskrift på lavkarbobrownie med avokado:

90 gram sukkerfri sjokolade

2 ts. virgin cocos olje

230 gr malt avokado. (2-3 stk)

2 egg

45 gr. sukkerfritt sukker. Gjerne Tagatesse. Det gir den beste sukker smaken.

50 gr. mandelmel

60 gr. kakaopulver uten sukker

1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

1 ts vanilje essens. Jeg bruker vaniljepulver (ekte)

 

Topping:

50 gr smeltet sukkerfri sjokolade

ca 50-100 gr hakkede mandler

litt tagatesse (1 ss)

1 ss smør

 

Sjokolade og cocosa til lavkarbo brownie

Vaniljepulver er en super ingrediens

Fremgangsmåte:

Begynn med å kjøre avokadoen i foodprosessoren.

Bland så avokado, egg, sukker, mandelmel, kakao, bakepulver, salt, vanilje og smeltet sjokolade i bakebollen.

Visp sammen til en tykk og god røre.

 

Ingredienser til lavkarbobrownie, som røres sammen

 

Ha røra i formen og sett inn i ovnen på 20-25 minutter. Kakepinnen skal være ren når du tar den ut.

 

Ferdig røre til lavkarbobrownie, ferdig smurt i formen

 

 

Ferdig stekt!

Nå smelter du sjokolade og lager mandel blandingen.

Hakk mandler. Ha en ss tagatesse på panna på full varme sammen med mandlene. Rør til det er smeltet. Ha så i 1 ss smør.

Rør rundt til det smelter.

Ha blandingen over på et bakepapir. Del nøttene fra hverandre og la det bli kaldt.

ha smeltet sjokolade over kaken på kryss og tvers med en teskje. Strø til slutt over mandlene og del opp i biter.

Ferdig lavkarbobrownie med sjokolade og mandelblanding på toppen, klar til servering

 

Nydelig<3

 

Lavkarbobrownie med avokado, klar til å serveres

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram