Pannacotta med jordbærcoulis
Desserter,  Pannacotta

Pannacotta med jordbærcoulis – Verdens beste dessert!

Pannacotta med jordbærcoulis er en dessert vinner.

En av de aller beste dessertene jeg vet, er Panna Cotta. Jeg lærte en gang av en kokk,

at hemmeligheten er å ikke ha for mye gelatin i. Heller for lite enn for mye.

Den skal være så fløyelsmyk at den smelter på tungen.

Jeg har mange varianter av denne fantastiske desserten på bloggen min.

I dag blir det denne:

Oppskrift på Panna Cotta:

3 plater gelatin

5 dl kremfløte

1 dl sukker

1 vaniljestang

1 ts revet sitronskall

Oppskrift på Jordbærcoulis:

300 g jordbær (friske eller frosne)

50 g sukker 1/2 lime

 0,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte:

Panna cotta:

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter.

Ha kremfløten i en liten kjele sammen med sukker.

Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden.

Ha dette og selve vaniljestangen i fløten, sammen med sitronen.

Varm opp til kokepunktet og ta så kjelen av platen. Fjern vaniljestangen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten så de løser seg opp.

Hell den varme fløteblandingen i 4 dessertskåler.

Sett dem i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten så de blir helt stive i konsistensen.

Jordbærcoulis:

Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele.

La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.

Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumpfer fjernes.

Smak til med sukker til du har ønsket smak og sødme på jordbærsausen.

Avkjøl sausen i kjølekskapet frem til servering.

Pannacotta med jordbærcoulis er nå klar for servering. Nyt!

Pannacotta med jordbærcoolies

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram