Ferdig stekte horn på rist.
Bakst,  horn/rundstykker

Kjempegode horn, myke og saftige <3

Hva er vel bedre enn hjemmebakt og fersk gjærbakst?

Kjempegode horn som jeg har bakt i årevis i heimen, alltid lke populære.

Når vi baker på hytta, som nå har vi ikke kjøkkenmaskin, da er det bakebolle som gjelder.

Jeg er egentlig ikke noe fan av å bake i varmluftsovn, men det er bare det som fins her oppe.

Ulempen var at noen av hornene sprakk oppå, fordelen er at jeg kunne steke to brett samtidig.

Normalt bruker jeg både kjøkkenmaskin og vanlig over og under varme.

Jeg synes de blir ekstra saftige og gode når man steker de vanlig, men dette er jo helt opp til hver enkelt.

Oppskriften på disse hornene har jeg kun gitt til barna mine før,

men er virkelig verdt å prøve. De blir så luftige og deilige.<3

Her skal du også få oppskriften.

2 dl olje

10 dl vann

2 pk gjær

4 egg

2 ts salt

ca 2 kg hvetemel

Fremgangsmåte:

Ha olje og vann i en kjele og varm til 40 grader

Hell i bakebollen. Tilsett egg og salt og rør rundt. Tilsett hvetemel og tørrgjær.

Deigen skal såvidt slippe bollen. Viktig at deigen er myk og god, kanskje nesten litt klissete.

Ha mel på bakebordet og hell deigen ut. Strø litt mel over deigen slik at den ikke er klissete rundt.

Legg deigen på benken eller et bakeunderlag og la heve til dobbel størrelse ca en time.

 

Del deigen i ca 4 deler.

Kjevle ut deigen til en rund leiv på ca 25 cm.

Bruk en slikkepott eller noe annet skarpt i plast og skjær ut som på bildet. ca 8 snipper.

 

Trill fra den tykkeste delen og fremover så du får fine horn.

Bilde av kjempegode horn som står til heving.

Legg hornene på en bakeplate med bakepapir ( IKKE MATPAPIR!!!!)

Sett ovnen på 225 grader. Hev hornene til ovnen er varm eller ca 20-25 minutter.

Pensle med egg, og strø på med sesamfrø.

Stek i 10-15 minutter til hornene får en fin gylden farge.

Ta dem ut av ovnen og rett på en rist til avkjøling.

Bilde av nystekte kjempegode horn med sesamfrø på toppen.
Bilde av nystekte kjempegode horn med sesamfrø på toppen.

Dette blir luftige og kjempegode horn.

Nydelig til frokost, lunch eller kveldsmat. Kjempegode med i matpakka.

Du kan også bake horn uten noe på toppen.

Bilde av nystekte kjempegode horn, disse uten sesamfrø.
Bilde av nystekte kjempegode horn, disse uten sesamfrø.

Av denne oppskriften kan du også lage rundstykker.

Bytt gjerne ut litt av hvetemelet med litt grovt om du ønsker de litt grovere.

#hvetebakst #horn #gjærdeig #kveldsmat #frokost #lunch #imatpakka #rundstykker #sesamhorn #utensukker

Velbekomme <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.