Pannacotta med jordbær ratatouille av norske jordbær <3
Pannacotta med jordbær ratatouille av norske jordbær,nam.
Nå er norske jordbær kommet i butikkene. Hva smaker vel bedre enn norske nyplukkede søte små røde fristelser?
De du bare får i en viss periode på året. Etter det må du spise ting du har laget med denne flotte bæra, og frosset ned.
De smaker så utrolig mye bedre enn de belgiske som du får resten av året i butikkene. Av norske jordbær kan man lage så mye godt.
Norske jordbær er nydelige med fløte på, nyrørt hjemmelaget jordbærsyltetøy er bare helt nydelig.
Mens vi venter på at de store kassene med jordbær skal komme til butikkene, gå på selvplukk,
eller plukke fra hagen, får vi nøye oss med en kurv i ny og ne.
De første kurvene er ofte ganske dyre, men en kurv kan man unne seg 🙂
Jordbær ratatouille er nydelig til pannacotta.
Dette er desserten som alle får til å lage, og som smaker himmelsk. Den smelter simpelthen på tungen.
Første gangen jeg smakte denne desserten var hjemme hos en kokk. Han fortalte meg hemmeligheten for å få en god pannacotta.
Ikke ha i for mye gelatin. Derfor har jeg mindre gelatinplater i enn enkelte andre oppskrifter.
Til gjengjeld får jeg mye skryt av desserten min og den smelter som sagt på tungen <3
Prøv du også.
PANNACOTTA TIL 5-6 PERS:
7,5 dl fløte
4 plater gelatinn
1 vaniljestang
100 gr sukker
JORDBÆRRATATOUILLE
400 gr. norske jordbær
1/2 – 3/4 dl melis, ettersom hvor søt jordbæra er
hakket basilikum blader
hakket sitronmelisse eller mynte blader
etter smak
Fremgangsmåte:
JordbærRataouille:
Skjær opp jordbær i passe biter. Bland sammen jordbærbiter,melis og blader i en skål.
Rør sammen og la stå i kjøleskap til bruk.
Pynt med sitronmelisse eller mynte blader.
Pannacotta:
Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha sammen med stang, fløte og sukker i en kjele.
Kok opp. Dra kjelen bort fra plata, ta ut vaniljestangen og ha i gelatinplatene en og en.
Husk å klemme ut vannet av gelatinplatene før du har de i kjelen. Rør godt til all gelatinen er smeltet.
Hell over i porsonsglass.
Sett i kjøleskap i minst to timer.
Denne desserten kan du fint lage dagen i forveien.
Ha ratatouillen på rett før servering.
NYT! <3
#jordbærratatouille #pannacotta #verdensbestedessert #pannacottamedjordbær #mat #dessert #gjester #lett #easy #helgedessert #vinner
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
Én kommentar