Trøffelkrem av melkesjokolade som er klar til bruk
Kremer til kaker og desserter

Trøffelkrem med melkesjokolade <3

Trøffelkrem med melkesjokolade er perfekt som dik i kaker.

Her kommer oppskriften på en fin krem til å lage dik på kaker og å smøre opp kaker med.

Jeg skal forklare hva disse betegnelsene betyr litt lengre ned i innlegget.

Denne kremen kan selvsagt også brukes inni kaker, som fyll.

Hvis det bare skal smøres utover, kan du bruke forskjellige smaker på sjokoladen.

Skal den inn i en tipp, må du bruke en helt glatt sjokolade, som melkesjokolade.

 

Dik=

Når du fyller en kake som skal ha flere lag er det smart å bruke en litt hardere krem

til å sprøyte rundt kaken med. Dette for at kremen du har inni ikke skal renne ut.

Denne kremen er fin til for eksempel vaniljekake eller sjokoladekake.

Smøre opp kaken=

Når du skal for eksempel trekke en kake med marsipanlokk og

vil ha harde kanter på kaken, ikke runde, er det fint å smøre ett eller to lag med en litt

hardere krem utenpå kaken før du har marsipanlokk over.

Det går mye sjokolade til denne kremen, men den er også veldig god!

1 porson:

400 gram melkesjokolade

1 pk. kremfløte

Bryt sjokoladen opp i biter i en stålbolle.

Fremgangsmåte:

Varm fløten til kokepunktet.

Hell fløten over sjokoladen og la det stå ett minutt eller to.

Rør så til sjokoladen er helt oppløst.

Trøffelkrem av melkesjokolade som er klar til avkjøling

Nå skal kremen settes til avkjøling en time eller to, før den piskes opp.

Ikke pisk for lenge, da kan kremen skille seg.

Trøffelkrem av melkesjokolade som er klar til å piskes opp.

Kremen er overført til miksmasteren, klar for pisking.

 

Trøffelkrem av melkesjokolade som er klar til å piskes opp.

 

Trøffelkrem av melkesjokolade som er ferdig og klar til bruk.

Trøffelkrem som er ferdig og klar til bruk.

Jeg lot min stå over natten.

Lykke til <3

Oppskriften hentet jeg fra kjøkkenmagi.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.