vaniljekake
Kaker,  vaniljekake

Vaniljekake – nydelig og super til designkaker

Vaniljekake er super å bruke hvis du skal lage en kake med rette kanter.

I tillegg kan man velge sjokoladekaker.

Bløtkakebunn blir ofte litt rund i kantene og er en myk kake som kan være vanskelig å

stable hvis du skal gjøre det for første gang.

Det finnes utallige deilige oppskrifter på sjokoladekaker.

Vaniljekaker derimot synes jeg det kan være vanskelig å finne en oppskrift som er myk, saftig og deilig på smak.

Her har jeg funnet en som jeg liker og som jeg har lyst å dele med dere.

Oppskriften hentet jeg fra “kjoekkenmagi”.

Jeg har bakt i flere forskjellige størrelser.

Forskjellige størrelser på kaker:

Du kan for eksempel bruke denne mengden i oppskriften til en kake i 15 cm form + en i 20 cm form.

Skal du bake i en 30 cm form ville jeg ha lagt til en halv gang på oppskriften.

( Jeg la til 1/4 men synes den ble en smule lavere enn de andre)

I morgen kommer pynten av min egen lille vaniljekake, samt oppskrift på deilig fyll <3

Oppskrift for en høy kake på 25 cm

230 gram smør
600 gram sukker
7 eggehviter
2 1/4 ts bakepulver
1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
450 gram hvetemel
3 1/2 dl melk

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen alt det tørre i en arbeidsbolle.

(Det sorte er vaniljestang frø…)

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.

Rør godt mellom hver eggehvite. Bruk kjøkkenmaskin med ballongvisp eller håndmikser..
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen,

så halvparten av melken i en tynn stråle.

Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg.

Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Om røren skiller seg, er det bare å røre ekstra med kjøkkenmaskinen, så pleier det å løse seg.

Kle ei 25 cm form med bakepapir, kle et par cm over kanten (mine kakeformer er 7,5cm høye),

og hell røren oppi. Stek ca 1 time.

Når kaken er stekt tar du den ut å setter den på en rist.

La kaken avkjøle seg på en rist i 10 minutter før du hvelver den på rista.

Før du tar den ut av ovnen må du sjekke at den er stekt.

Sjekk med en kakepinne at det ikke henger kliss igjen på den når du tar den ut.

Den skal også slippe kantene slik som på bildet.

Bilde av ferdig stekt vaniljekake i 25 cm form
Bilde av ferdig stekt vaniljekake i 25 cm form
ferdig stekt vaniljekake, forskjellige størrelser
ferdig stekt vaniljekake, forskjellige størrelser

#vaniljekake #kake #cake #helgekos #bursdag #bryllup

I morgen kommer mer…..søk på russiske tipper..

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram