Bakst

Enkel deilig hjemmelaget loff du lager selv<3

 

En enkel deilig hjemmelaget loff er nydelig til alt fra supper, reker, spekemat,  gryteretter, bruchetta, ostesmørbrød eller bare til å spise med noe godt pålegg.<3 

Denne oppskriften er kjempe enkel å lage, og veldig godt!

 

 

Oppskrift på loff
2 stykker

1 kg hvetemel
1 ts salt

2 ss. nøytral olje
1 pakke gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 25 grader eller 40 grader til tørrgjær

 

 

Hvordan går jeg frem?

Ha hvetemelet i en mikse bolle og ha i salt og tørrgjær. Bland godt.

Bruker du fersk gjær, smuldrer du det rett oppi bollen.

Ha så vann og olje sammen med melet.

 

Elt deigen sammen på laveste hastighet på mikseren i 10-12 minutter. Deigen er ganske så løs når du starter med eltingen, men den vil samle seg i løpet av eltingen.

Ta ut eltekroken og dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

 

Smør to brødformer på 1 ½ liter med formfett.

Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i to like store deler. Rull dem ut til brød og legg dem over i brødformene.

Dekk formene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk på deigen for å sjekke om den er ferdig hevet. Hvis deigen går rett opp igjen, akkurat der hvor du trykte den ned, kan du la den heve litt lenger. Forblir det en liten grop der, er loffene klare for steking.

bildet av en enkel deilig hjemmelaget loff til heving

 

Stek loffene på nest nederste rille i 30-35 minutter til de har blitt gyllenbrune på toppen. Ta gjerne en av loffene ut av formen og kakk på undersiden av det. Får du en hul lyd, er loffene ferdige. Får loffene for mørk farge, kan du skru ned varmen litt de siste 10 minuttene.

Hvelv dem ut av brødformene og la dem avkjøles på en bake rist.

Kan fryses.

Nå har du en enkel deilig hjemmelaget loff til for eksempel raclette.

bildet av en ferdigstekt enkel hjemmelaget loff

#loff #bakverk #bakst #lystbrød #tilmiddag #deilig

Oppskriften er hentet fra «fru timian» 

Ha en nydelig dag <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.