Pastasaus,  Ris / Pasta

Ekte italiensk pastasaus med tomat og basilikum

Ekte Italiensk pastasaus, nam..

Bak hver perfekt italiensk tallerken med pasta, er en god saus. ( Forsåvidt i andre land også 😉 ) Det er ingenting bedre enn en hjemmelaget pastasaus. Sausen er det viktigste aspektet av oppskriften og det er forskjellig fra region til region . Oppskrifter fra Nord- Italia bruker hvit saus mens sauser som tomat, arrabbiata og carbonara er populære i sør . Å bruke litt olivenolje i tomatbaserte sauser legger til en rik tekstur til sausen, og er derfor veldig viktig i det italienske kjøkken. Hvis sausen blir for sur, kan en klype natron hjelpe.

Før vi starter med oppskriften, kommer det noen italienske tips:

  • Jo lengre sausen småkoker, jo bedre blir den.
  • Blir sausen for tynn kan du ha litt vann fra pastaen du kokte oppi. Den bider sausen.
  • Du kan mose grønnsaker å ha i sausen ( for den kresne som ikke ønsker hele grønnsaker)
  • En tradisjonel italiensk pasta er aldri for bløt, altså ikke for mye saus
  • Pastaen skal legges i sausen , ikke omvendt.

Til 4 personer

1 kg røde tomater

3 fedd hvitløk

1/4 – 1/2 chili ( Her kan du bruke chili flak istedet.)

40 ml  ekstra virgin olivenolje

1 pk penne pasta pk.

smak til med salt

en håndfull fersk basilikum ( eller tørket, ca 1 ss)

1/2 ts pepper

1 ss tomatpure ( kan sløyfes)

1/2 dl hvitvin

Eventuelt og til variasjon for eksempel:

400 gram karbonadedeig

mozarellaost

bacon

kylling

Slik gjør du det:

Skjær et kryss i tomatene og kok dem i 1-2 minutter.

Ta dem av og legg dem i kaldt vann.

Rens av skallet på tomatene og fjern mesteparten av frøene.

Rens og hakk opp hvitløk og chili.

Bilde av ingredienser til en ekte italiens pastasaus med penne pasta.

Varm olje i en kjele. Ha hvitløk og chili i. La det surre til du kjenner hvitløks aromaen.

Tilsett oppdelte tomater. Rør dette godt sammen og kok på høy varme til den italienske pastasausen blir tykk.

Ha i basilikum og salt/krydder…

Bilde av en ekte italiensk pasasaus før den kjøres med stavmikser eller foodprosessor.

Nå skal dette i en foodprosessor. Mos til sausen er glatt og fin.

Kok penne pasta til al dente, og hell ut vannet i en sil.

Ha den italienske pastasausen over i en bolle og deretter pasta.

Strø over parmesan ost..

Nå kan du servere en ekte italiensk pastasaus med tomat og basilikum sammen med penne pasta.

Bilde av en ekte taliensk pastasaus med penne pasta og revet parmesan. Pyntet med basilikum.
Bilde av en ekte taliensk pastasaus med penne pasta og revet parmesan. Pyntet med basilikum.

Hvis du ønsker litt mer til. Kan du strø over ferdig stekt karbonadedeig med salt, pepper og litt chili pulver…

Og mozarella ost…

Bilde av ekte italiensk pasasaus med tomat og basilikum, servert på pennepasta med karbonadedeig og ost.
Bilde av ekte italiensk pasasaus med tomat og basilikum, servert på pennepasta med karbonadedeig og ost.

Alternativt kan du blande sprøstekt bacon eller stekte kyllingbiter sammen med pennepastaen og pastasausen.

#italienskmat #italia #middag #pasta #italienskpasta #deilig #spennendemat #hjemmelaget #tomatsaus

Kos deg 🙂

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram