Lindas kjøttgryte klar til servering, med potetmos.
Kjøtt,  Oksekjøtt gryter

Lindas kjøttgryte med litt smak av india.

Lindas kjøttgryte ble til i dag da jeg lekte meg på kjøkkenet. Brukte mange spennende krydder i en gryte sammen med høyrygg av storfe og diverse grønnsaker.

Høyrygg er en kjøtt-type med mye smak og uten bein. Den er ideel å bruke om du ønsker å lage forskjellige typer kjøttgryter.

Mine gjester var litt skeptisk for kryddrene jeg puttet  i gryta, men når du hører lyder som  «naaaaam», «mmmmm», «sååååå godt,» «beste jeg har smakt» osv. -Da vet du at du har lyktes!

Hvem ønsker ikke å høre det? 😉

Vil du ha oppskriften å prøve selv? 😉

Oppskrift:

1 kg høyrygg

3 gulrøtter

1 stor løk

5 fedd hvitløk

50 gram fersk ingefær

1 ts kardemomme

1 ts spisskummen

1 kanelstang

salt

pepper

3 skiver sellerirot

1 pastinakk

1 1/2 dl rødvin

4 dl øl ( mack artic – mørkt er bra til mat!)

2 laurbærblad

1 ts korianderpulver

litt fløte   ( ca 1-1 1/2 dl)

og creme fraiche etter smak

Fremgangsmåte:

Begynn med å skjære opp kjøttet i passelige stykker.  ca 5×5 cm.

Finn frem en stekepanne og ha en blanding av smør og nøytral olje i panna. Når smøret er smeltet og begynt å få litt farge, legger du kjøttet oppi og strør på salt og pepper.  Stek på alle sider av kjøttet så den får en brun hinne.

Ha så kjøttet over i en ildfast form med lokk, for eksempel Tupperware gryte som tåler varme ( Det beste som fins…) eller en leirgryte. Bruker du vanlig ildfast form må du dekke den til med folie når den skal inn i ovnen.

Når kjøttet er over i gryta, heller du også fettet i gryta. Ha så litt vann på panna og kok den litt. Hell også dette over i gryta.

Hakk nå opp løk i grove biter samt hvitløk og ingefær.

Ha nytt smør i panna.

Stek løk, ingefær og hvitløk under røring til løken har fått en blank farge. Ha så krydderet sammen med løken og rør rundt.

Ha også dette  i formen.

Kjøtt, løk, hvitløk og ingefærklar til å stekes til Lindas kjøttgryte

Hakk opp grønnsaker i terninger, og fyll i gryta.

Hakkede grønnsaker klare til å haes i Lindas kjøttgryte

Hell på rødvin og halvparten av ølet. Ikke fortvil, alkoholen fordamper fra gryta. Den setter bare en utrolig god smak <3

Dette skal nå inn i ovnen på 150 grader på 3 timer, sett da ovnen på 200 grader, hell på resten av ølet og stek ytterligere 1 time.

Kjøttet skal være helt mørt.

Når kjøttet er ferdig, tar du formen ut av ovnen. Tilsetter fløte og creme fraiche ( du kan velge en av delene også )

Rør rundt og sett inn i ovnen i 5 min.

Server nå Lindas kjøttgryte sammen med hjemmelaget potetmos..

Bilde av lindas kjøttgryte, klar til servering

Tips:

Da grønnsakene koker inn i sausen, må du gjerne koke noen ved siden av hvis du ønsker, for å få litt farge på gryten. De kan du også helle i gryta rett før servering om du vil. Da blir den litt mer fargerik 🙂

Love from Linda <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.