pannacotta med hvit sjokolade
Desserter,  Pannacotta

Pannacotta med hvit sjokolade og jordbærsaus <3 - nam

Pannacotta med hvit sjokolade og jordbærsaus er en herlig vri på denne deilige desserten.

Pannacotta er og blir en av mine favoritt desserter.

Dette er ikke den første pannacotta oppskriften på bloggen min, og det blir nok ikke den siste heller..

Denne har en annen vri da det er hvit sjokolade i den istedet for sukker.

Sjokoladen kan du også bruke sukkerfri om du skulle ønske å lage en litt sunnere variant.

Nydelig dessert som passer godt hvis du skal ha mange gjester også. Den er nemlig veldig enkel å lage.

Du kan lage den 2-3 dager i forveien, bare du har sausen på rett før servering.

Også er den jo så god 🙂

Panna cotta med hvit sjokolade til 3-4 personer:

4 dl kremfløte

1 vaniljestang

2 gelatinplater

100 gram hvit sjokolade

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i ett glass med kaldt vann.

Skjær vaniljestangen på langs- Skrap ut vaniljefrøene og ha de og stanga sammen med fløten i en kjele.

Sett kjelen på platen og kok opp til kokepunktet.

Ta kjelen av plata. Avkjøl litt. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i fløten, til gelatinen er helt oppløst.

Hakk sjokoladen opp i høvelig like biter. Rør inn i fløten. Pass på at denne også røres godt ut.

Det som er viktig når du blander hvit sjokolade i varme ting,

er at den kan «korne» seg, så du må passe på at fløten ikke er FOR varm.

Hell nå fløteblandingen i glass som tåler varme. Holder til 3-4 glass. Avkjøl minst 4-5 timer. Helst natten før.

Ta gjerne pannacottaen ut av kjøleskapet ca en halv time før den skal spises. Da kommer de gode smakene frem.

Rett før servering har du over jordbærsaus, og gjerne noe grønt.

Server og nyt!

Jordbærsaus:

200 gr halvfrossen eller fersk jordbær

3 ss sukker

Kjør jordbær og sukker i en foodprosessor til det er jevnt.

Ha på toppen av pannacottaen.  – Nydelig.

Jeg synes den blir spesielt god hvis bæra er litt frossen. Da får du en litt smoothie effekt.

Pannacotta med hvit sjokolade og jordbærsaus er nå klar for servering.

pannacotta med hvit sjokolade og jordbærsaus klar til servering

Kos dere og ha en flott helg <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.