Lam

Lammeskank med rødvin – En kulinarisk nytelse <3

Hvis lammeskank blir tilberedt  på riktig måte, er det virkelig en kulinarisk nytelse du sjelden har smakt. Har du vært uheldig å ikke fått den riktig tilberedt, vil du nok ikke være enig med meg. 

Første gangen jeg smakte dette, var i Kroatia. Det var noe med det beste jeg hadde smakt. Jeg har etter det smakt det i Norge, uten entusiasme. 

Derfor bestemte jeg meg for å trosse de fleste oppskrifter ved å tilberede dette på min egen måte. Jeg ville ha det perfekt. Etter min mening er dette en rett du ikke trenger kniv til, men rett og slett kun  bruker gaffelen til å plukke kjøttstykker og dyppe dem i sausen. – nam…

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I utgangspuktet er dette et stykke på låret som er seigt. derfor trenger det, etter min oppfatning, svak varme og lang tilberednings tid! Det er ikke snakk om at dette kjøttet skal være rødt. Det skal slippe benet og spises med gaffel – så mørt skal det være!

Det betyr at du må ha god tålmodighet og  god tid når du lager dette. Det finnes også forskjellig kvalitet på kjøtt.

Jeg har prøvd ut Lofotlam sine produkter flere ganger, og er kjempefornøyd med de. De er muligens litt dyrere enn noen andre, men du verden for en kvalitet og for en smak!

 

Oppskrift til 3 personer:

3 lammeskanker ( beregn en til hver)

salt

pepper

3-4 gulrøtter

1-2 løk

6-9 fedd hvitløk

timian

laurbærblad

2 dl rødvin

margarin

 

Det først du må gjøre om du kjøper frossen lammeskank, er at du tiner det langsomt i kjøleskap ett døgn eller to.

Ta så lammeskankene ut av posen sin, skyll og tørk godt med tørkepapir. Krydre så med salt og pepper og stek på panne så alle sidene får en stekeskorpe.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Stikk 2-3 hvitløks fedd inn i hver skank ( bestem selv hvor mange du vil bruke – etter smak )

Legg deretter skankene i en ildfast gryte ( Tupperware sin som tåler ovn, leirgryte, eller ildfast form godt tildekket

med folie når den settes i ovnen)

Ha litt vann i stekepannen og kok den ut. Hell så skyen over i gryta.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Kutt opp grønnsaker i terninger. Ha dette i gryta sammen med laurbærblad og rødvin. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nå skal gryta settes inn i ovnen på 80 grader i ca 5 timer. Etter 5 timer kan du skru opp til 120 grader og la stå i 1 til 2 timer til. Sjekk underveis om kjøttet er blitt så mørt at det slipper benet. 

Når dette skjer, er kjøttet ferdig. Da kan du ta ut gryta. Skyen som nå er i gryta, lager du saus av. – Nydelig!

 

Saus laget på kjøttkraften er den beste sausen du kan få!!

Da bruner du først smør og hvetemel til det blir brunt ( Rør hele tiden)

Hell på litt vann så gryta får bruse fra seg da den er veldig varm. Nå heller du i kraften. Smak til med salt og pepper, timian/rosmarin. Hell eventuelt litt mer rødvin eller vann i sausen så du får den konsistensen du ønsker. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Nå er lammeskankene klare til å serveres. 

Du kan servere dem sammen med enten potetmos eller fløtegratinerte poteter. Begge deler er nydelig. Selvfølgelig må du ha din egen saus laget på kraften og eventuelt noen grønnsaker. Grønnsakene i gryta er veldig gode. I tillegg kan du koke noen friske ved siden av.

 

Nyt middagen og husk å inviter noen gjester så du får mye skryt av maten din <3 

Nydelig!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#lammeskank #middag #lam #deilig #hjemmelaget #ennytelse #mørtkjøtt #fløtepoteter #potetmos #kulinarisk #ennytelse

 

Love Linda <3
 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.