Bakst,  indisk,  Kjøtt,  kjøttgryte,  Lam,  Lavkarbo,  Mat fra hele verden

Indisk lam korma – lavkarbo style <3

Indisk lam korma, her i lavkarbo style. Selvsagt kan de som ikke går på lavkarbo også spise den.

Indisk mat er veldig godt! Enda bedre når den også kan spises på lavkarbo kosthold.

Denne retten krever litt tid og ingredienser, men den er så absolutt verdt det.

Jeg fant oppskriften på lchf- bloggen ( low carbs,hight fat) og fant ut at den måtte jeg prøve.

Retten serverer jeg med blomkålris, en god salat og lavkarbo nanbrød.

Her skal dere få oppskriften, nå er det bare å grave frem fra krydderskapet.

Ps. Det lønner seg å ha en morter, for mye av krydderet er hele frø som må knuses….

Indisk lam korma til 4 personer:

1 ts. spisskumminfrø

2 nellikspiker

3 kardemommebelger

1 ts svarte pepperkorn

1-2 ts korianderfrø

1-2 cm kanelstang

1/2 ts nykmalt muskattblomme ( eller revet muskatt)

2 ts finhakket/revet ingefær

1-3 grønne chili uten frø – finhakket

( her brukte jeg en stor rød, det ble ikke veldig sterkt men sterkt nok for enkelte)

2 finhakkede hvitløksfedd

2-3 ts maldonsalt

3 ss kokende vann

700 gram ben og fettfritt lammekjøtt

1 klype safran eller 1 ts. gurkemeie

2 -3 ss smør og olje blandet

1 hakket løk

10 mandler, skåldet og hakket

1 ss valmuefrø

2-3 dl tyrkisk yoghurt ( kan også byttes ut med kokosmelk)

frisk koriander til pynt

krydder moses i morter til indisk lam korma

Fremgangsmåte:

Knus spisskummin, nellik, kardemomme, pepper, korianderfrø og kanel i en morter.

Fjern skallet fra kardemommebelgene.

Hakk opp chili, hvitløk og ingefær.

Ha det så sammen med salt og kokende vann i morteren med resten av krydderne

og mos til du har en jevn masse.

Legg kjøttet i en stor bolle. Hell over krydderblandingen og rør godt.

La dette stå tildekket i kjøleskap i 24 timer eller på kjøkkenbenken i 1,5 t.

Smelt smør og olje i en kjele. Fres løken til den er blank og myk.

Tilsett kjøttet og brun det i 5-7 minutter.

Kjøtt brunes til indisk lam korma

Få med deg all marinaden.

Ha så i mandlene, valmuefrøene og yoghurten.

Kok opp å la det  småkoke i ett par timer til kjøttet er så mykt at det nesten faller fra hverandre.

Indisk lam korma er nå ferdig.

Serveres med lavkarbo nanbrød.

Går du ikke på lavkarbo, kan du spise vanlige nanbrød til;) Her er oppskriften på de også.

Lag ellers det tilbehøret du selv ønsker til. Velbekomme 🙂

Indisk lam korma klar til servering

#lavkarbo #lavkarboindisk #lavkarbomiddag #lamkorma #lam #deilig #littsterkt #nam

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram