Saft og syltetøy av frukt og bær

Plommechutney- laget av plommer fra hagen

Plommechutney er veldig godt.

Chutney har jeg laget tidligere av mango.

Med så mange plommer i hagen tenkte jeg, hvorfor ikke lage en plomme chutney?

Den smaker kjempegodt til kjøtt, vilt, ostefatet, til kylling og på leverposteien.

Du kan bruke den til mange forskjellige formål. Den er litt søt, litt sur og litt sterk.

Jeg gav noen glass til min mor, og de elsket den.

Den tar litt tid å lage, men er definitivt verdt det. Jeg laget like godt 3 porsoner med en gang, så har jeg.

Husk å finne frem nok glass med tette lokk som du steriliserer først.

 

Hvordan sterilisere:

Vask dem og putt dem i ovnen på 100 grader i 10 minutter,

før du heller den varme chutneyen over i de varme glassene.

Skru lokket godt på med en gang.

 

Her kommer oppskriften:

Chutney med plommer og chili (ca 7 dl)

Ca 1 kg plommer
250 g grønt eple, i biter
1 rød løk, grovt hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
100 g rosiner
400 g brunt sukker
0,5 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1 ts malt koriander, eller knuste korianderfrø
0,5 ts salt
2 dl hvitvinseddik

 

Fremgangsmåte:

Start med å koke opp en gryte med vann. Skjær et snitt eller et kryss i hver plomme.

 

 

Hell plommene oppi og la ligge der i 30 sekunder til ett minutt. Hell så plommene over i is vann.

Nå vil du se at skallet løsner. Ta av skallet og pill ut stenene.

Skjær i passelige biter og ha i en gryte sammen med epler i små biter.

Finhakk løk, hvitløk og chili.

 

 

Knus korianderfrø i en morter hvis du har.

 

 

Ha dette sammen med epler, plommer, løk, sukker og det øvrige krydderet i en gryte.

 

Alle ingrediense til plommechutney i en kjele.

 

Hell eddiken over til slutt. Kok opp og senk varmen.

Dette skal nå putre uten lokk til alt er mykt og du ser det begynner å tykne.

Du kan tilsette litt utblandet maizena hvis du ønsker blandingen tykkere.

 

Plommechutney er ferdig i en kjele.

 

Når plommechutneyen er ferdig, heller du blandingen over i steriliserte glass og skrur lokket godt på.

Oppbevares mørkt og tørt til glasset åpnes. oppbevar så i kjøleskapet.

Lykke til <3

Ps: Har du lyst å prøve deg på flere plomme oppskrifter? Her er noen tips!

Plommesaft, plommesirup, plommesyltetøy.  

Plommelikør.

 

Plommechutney ferdig og klar på glass.

Plommechutney klar til å spises med godt tilbehør.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.