Saft og syltetøy av frukt og bær

Plommelikør – Deilig og hjemelaget til jul<3

Plommelikør skal dere få være med å lage i dag.

Det er nydelig og kan serveres til jul, eller bare rett og slett som litt kos! I tillegg er det en nydelig julepresang å gi bort.

Se så mye godt som kan lages av plommer. Har du tilgang på mye plommer i hagen, eller kanskje hos noen du kjenner

er det flere tips til ting du kan lage nedenfor.

Du kan også prøve følgende plommeoppskrifter :

PlommesaftPlommesyltetøy, Plommesirup, Plommechutney. 

 

 

Oppskrift:

Ett 2 liters Norges glass

700 gr. sukker

Plommer til å fylle glasset

0.5 l. vodka

 

Fremgangsmåte:

Vask glassene godt. Ha de gjerne i ovnen i 10 minutter på 100-150 grader.

Da blir de godt steriliset.

Så var det plommene.

Skyll og snitt plommene. Stenene skal være med, de lager en bitter smak. Det er en motpol mot det søte.

Fyll på 1/3 plommer. Deretter sukker så det dekker plommene og vodka til du dekker sukker.

Ny runde med plommer, sukker, vodka. Gjenta til hele glasset er fullt.

Skru lokket tett på. Pass på at det ikke lekker når du snur det på hodet.

 

Plommelikør lages lagvis av plommer, sukker og vodka

 

Glasset skal snus en gang om dagen til sukkeret er oppløst, deretter ett par ganger i uken.

La stå i tre måneder.

 

Plommelikør på glass, la stå i 3 mnd.

 

Vi laget plommelikør i fjor også i september måned, da tappet vi på flasker i desember så vi hadde til jul <3

Deilig <3

 

Plommelikør, klar til å drikkes

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.