Kaker

Den så ikke helt slik ut inni hodet mitt….

Vi har bursdagsbarn i huset:)

Hun spiller basket, og i den anledning tenkte jeg å lage en basket kake til henne. Jeg lærer jo aldri!!!- Runde kaker er altså ikke min greie. Jeg kan bake stort sett det meste, men runde kaker….. vel, de blir ikke akkurat trill rund som på bilder. Men, så lenge kaken smaker og barnet blir glad, går det vel greit 🙂

Alt kan ikke alltid være perfekt. Det er jo bare til hjemmebruk uansett. 

Når du baker med slike former, er det viktig at du har så lite fyll inni som mulig. Ellers får du en amerikansk fotball istedet for en vanlig rund ball 😉

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Her har jeg laget to typer kaker. 

En vaniljekake hvor jeg delte deigen i to former på ca 16 cm i diameter.

Oppskriften har jeg delt så den passet akkurat i disse to formene. 

Den opprinnelige oppskriften og fremgangsmåten  finner du her.

 

Her er målene jeg brukte til disse to formene:

184 gr. smør

480 gr. sukker 

5 1/2 eggehvite

2 ts bakepulver

1 vaniljestang

360 gr. hvetemel

2,8 dl melk

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

I tillegg laget jeg denne kaken som er en sjokoladekake.

 

Oppskrift:

3 egg 

3 1/2 dl sukker

225 gr. smør – smeltes

2,5 dl. melk

5 dl. hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ss kakao

 

Egg og sukker vispes til eggedosis. Smelt smøret og ha i melken. Bland det tørre og ha det vekselsvis i eggedosisen sammen med vesken, bland godt.

Smør og mel en kakeform (24 cm eller lignende)

Ha i kakerøren og stek på 175 grader i ca 40 minutter. Noen ganger går det lengre tid. Sjekk derfor med en kakepinne før du tar den ut.

Når kaken er avkjølt pyntes den med smørkrem du finner her.  

Kremen heter vaniljefrosting og må lages noen timer før du skal bruke den. Jeg tilsatte to plater mørk kokesjokolade som var smeltet i litt kaffe, for å få sjokoladekrem. (sjokoladen må avkjøles noen få minutter før du tilsetter den i kremen, så kremen ikke renner bort)

Jeg skar kaken i tre så jeg fikk to lag med krem inni. Pyntet med kurvmønster utenpå.

Så stikkes to rør i kaken slik at den skal holde basketballen som står på en papp plate og skal plasseres over denne kaken. Se oppsett her.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

I smørkremen har jeg tilsatt litt eteriske oljer. Wild oransje. Da fikk jeg en nydelig sitrus/appelsin smak istedet for smørsmak. nammm…..

Jeg bruker oljene fra DoTerra. De vet jeg er helt rene og trygge å bruke. Har kontakter om noen ønsker å prøve de.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Tilsatte oransje og brun wilton farge i smørkremen/vaniljefrostingen så jeg fikk en høvelig terracotta farge til ballen. Brukte tipp 16 om noen lurer, samt tipp 3 til strekene i mørkebrunt.

 

Slik ble den ihvertfall. Hvite lys rundt som skal tennes og blåses før kaken inntas;)

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#bursdag #bursdagsjenteihus #barnebursdag #vaniljekake #vaniljefrosting #sjokoladekake #hjemmebakt #hjemmelaget #kake #cake #tilkaffen
 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram