Desserter

Deilig hjemmelaget vaniljesaus <3

 

Vaniljesaus er godt. Du kan kjøpe, eller du kan lage selv. Jeg er jo fan av å lage selv hvis man har muligheten. Det er jo så godt 🙂

Vaniljesaus brukes til alt fra varm eplekake, til gelè og sjokoladepudding. Godt på mange typer desserter og kaker.

Her skal du få en oppskrift som er god <3

Ett eksempel med oppskrift på gelè dessert finner du HER

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

6 – 8 porsoner

Ingredienser:

1 dl sukker

5 eggeplommer

5 dl helmelk

½ vaniljestang

 

 

Bland sukker og eggeplommer i en bolle. Pisk dette godt sammen.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Skrap ut frøene på vaniljestangen og kok opp melk og vaniljefrø.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hell så den kokende melken i eggeplommene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Hell blandingen i en kjele og sett den over svak varme mens du hele tiden rører godt. 

Sausen må ikke brenne seg og heller ikke koke. Når sausen kommer opp i ca 75 grader (bruk steketermometeret for å måle), er den blitt passe tykk, den må ikke bli varmere.

Ta kjelen av varmen. Overfør til en plast- eller glassbolle og fortsett å piske ennå noen minutter.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Når den er avkjølt kan du piske litt krem å ha i sausen, før du heller den i en mugge til servering.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#hjemmelaget #vaniljesaus #ektevaniljesaus #tildesserten #deilig #vanilje #saus #godt

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.