Bilde av ferdigstekte chili cheese
Snacks

Chili cheese…frityrstekte boller med flytende ost

Chili cheese er disse frityrstekte bollene med flytende ost og jalapenos inni.

Du vet, de som alle liker.:)

Nydelig godt og farlig for vekta 😉

Av og til er det likevel lov å kose seg. Mye bedre å lage disse selv enn å kjøpe dem.

Det fine med å lage disse selv er blandt annet at man selv kan bestemme hvor sterke de skal være.

Liker du dem sånn passelig sterk, kan du bruke den mengden jeg har her.

Er du heller av typen som ønsker dem veldig sterk, så har du noen ekstra jalapenos i.

Oppskrift:

1 pose cheddar ost ( 175 gram)

1 pose mozarella ost.

4 jalapenos i små biter.

Bread crumps ( griljermel)

Tortillachips

egg

olje til steking

Fremgangsmåte:

Riv og bland osten. Sett den i microen i 1-2 minutter til den smelter.

Rør inn hakket jalapenos.

Form små runde boller av osten.

( Du kan legge osten i fryseren i 10 minutter først om du synes den er varm)

 

 

Knus tortillachips i en skål og bland i griljermel.

Dypp bollene i egg, så i tortilla blandingen.

Bilde av chili cheese som blir rullet i bread crumbs

Chili cheese boller klare til fritering
Chili cheese boller klare til fritering

Varm opp olje. den skal ha 120 grader. Er oljen for kald vil bollene trekke til seg unødig fett.

Stek bollene. Ikke for mange i gangen. De skal stekes til de får en gyllen farge. Ca 5 minutter.

Bilde av chili cheese som blir fritert i olje.

Legg på bakepapir eller tørkepapir etter steking for å renna av mest mulig fett.

Server straks!

Tips:

Disse kan også fryses ned. Både stekte og ustekte. Hvis du fryser dem ned ustekte,

legger du de i frityrkokeren eller en kjele med fett, og friterer dem før servering.

Om du fryser dem ferdig stekte, varmes de i ovnen før servering.

Server gjerne med guacamole, rømme og salsa….

Spis gjerne chili cheese sammen med jalapeno poppers for et bedre snack måltid.

Her er oppskriften på jalapeno poppers.https://www.lindaisabelle.no/2016/03/09/jalapeno-poppers-fylte-frityrstekte-jalapenos/

 

#chilicheese, #snacks, #ølsnacks, #salsa, #chili, #cheese, #cheeserolls, #kos

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.