Dressing,  Pålegg,  tilbehør

Lag din egen majones – på en lettvint måte og kun 2 minutter!

Har du noen gang laget din egen majones?  Synes du det var vanskelig?

Her skal du få en metode å gjøre det på som er veldig enkel og hvor du får vellykket majones hver gang. Helt etter din egen smak 🙂

Det tar kun 2 minutter!

Du trenger en stavmikser til dette.

Oppskrift på hjemmelaget majones:

2 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje

Blandt alt utenom oljen i beholderen.

2 eggeplommer (romtempererte)

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

Salt

 Pepper.

Smakstilsetningene er selvsagt helt åpen, og f.eks hvitløk gjør dette til en oppskrift på hjemmelaget aioli.

Hell alle ingrediensene (unntatt oljen) i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunn og hell over oljen forsiktig, (grunnen til å helle forsiktig er at man sparer ventetid etterpå). Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen.  Stavmikseren står i bunnen av beholderen og vil vispe egg for det meste, men litt og litt olje.

Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren, og etter som man ser at emulsjonen starter så løfter en litt på stavmikseren. Noen stavmiksere ordner dette selv ved å skape undertrykk og sirkulasjon. 1 minutt senere er majonesen ferdig . Enkelt og greit.

Det er bare å finne sin favorittmajones, leke med ingrediensene og smaktilsetningene til du finner din perfekte versjon.

Majonesen er må klar til å settes i kjøleskapet slik at den blir kald før servering.

Nyt!

#hjemmelagetmajones #majones #2minuttersmajones #enkelmajones #majonesmedstavmikser #tilbrødskiva #mat #tilbehør

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.