Frokost/Lunch

Deilig havregrøt med kiwi og valnøtter til frokost.

Noen ganger våkner jeg på morgenen og bare har så lyst på havregrøt. For det første er det enkelt å lage. Det er sunt, og kan varieres med mye forskjellig tilbehør. Deilig havregrøt med kiwi og valnøtter til frokost for eksempel. Hvis du tilsetter ett par ss cottage cheese  og rører det inn sammen med litt frukt, så metter det litt mer, og er kjempegodt og du  slipper å ha sukker eller smør på.

Havregrøt for to:

4 dl vann

4 dl melk varmes

( Du kan også bruke bare vann om du ønsker det)

3 dl havregryn ( jeg bruker ofte små)

salt etter smak

Eventuelt:

cottage cheese

valnøtter

kiwi eller annen frukt

Fremgangsmåte:

Ha veske i kjelen og varm opp. Tilsett havregrynene og la det småkoke i 10-15 min.

Husk at havregryn er forskjellig. Noen trekker mer vann enn andre. Her må du regulere vann mengden selv ettersom hvor tykk du ønsker den.

Det er også forskjell på lettkokte og store havregryn. Jeg bruker som regel lettkokte til havregrøt.

laging av havregrøt

Server gjerne havregrøten  med kiwi og hakkede valnøtter. – Eller noe annet godt som du liker. Selvsagt kan også sukker strøs på toppen om du ønsker det.

Havregrøt

Tallerken med havregrøt, valnøtter og kiwi

Eller som jeg liker det, havregrøt med melk på…. nammmm……

#havregryn #frokost #lunsj #deilig #hjemmelaget #havregrøt #kiwi #sunt #sunnfrokost

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.