makroner med bringebærfyll
Kaker

Makroner med forskjellig type fyll – en fransk delikatesse

Lag egne makroner hjemme.

Makroner med forskjellig type fyll, er kommet for å bli. Med bringebærfyll, lemoncurd og sjokoladeganache har du et fint utvalg å velge mellom.

Det er en kake man lager til alle anledninger. Alt fra brylluper og bursdager til 17 mai og jul. Du kan variere i farger og fyll så du får akkurat det du ønsker.

Noen sliter med å lage makroner, men følger man enkelte ting til punkt og prikke, så går det stort sett bra 🙂

Her skal du få oppskriften jeg bruker på makroner:

Ca 80-100 stk  dvs. 40-50 ferdige makroner)

300 gram eggehvite

180 gr sukker

390 gr mandelmel

500 gr melis

pastafarge

 

Bilde av ingrediensene til macroner. Mandelmel, sukker, melis og eggehvite.
Bilde av ingrediensene til makroner. Mandelmel, sukker, melis og eggehvite.

 

Mandelmel:

Husk at det mandelmelet du bruker til makronene dine IKKE må være fettredusert. Om du skulle bruke det vil du oppleve at deigen blir til en hard klump. 

Mandelmel selges i de fleste dagligvare butikker i dag. 

 

Vellykkede makroner:

 

Start med å sikte mandelmel og melis sammen to ganger!

 

 

Pisk eggehvite og sukker på høy hastighet til en marengs. Dette skal piskes i minimum 7- 10 minutter. Ta tiden…. Dette er en av de største feilen mange gjør – de pisker for kort tid.

 

Bilde av stivpisket eggehvite og sukker til makroner
Bilde av stivpisket eggehvite og sukker til makroner

 

 

Hvis du vil bruke farge i deigen, kan du tilsette dette nå – i marengsen. Rør så inn melis/mandelmel blandingen forsiktig. Bruk maskin på lav hastighet eller bruk en slikkepott.

Når mandelmel og melis er blandet i skal all luft slås ut, men kun til øyeblikket du ser lyset skinne i røren og den er som en tykk saus. Blir den for tynn er den ødelagt.

Altså: Ikke rør for mye og ikke rør for lite…he he;)

Bilde av makrondeigen når mandel og eggeblandingen er blandet.

 

Bruk en sprøytepose og sprøyt ut makroner på et bakepapir- Sørg for at det er flatt underlag. De skal være store som en femkrone. Det finnes også macron matter og bakepapir med sirkler om du skulle behøve det.

Om du får en tupp oppå eller at det blir ujevnt, kan du bruke en teskje med litt vann å trykke “tuppen” ned.

Ett brett med grønne makroner som er sprøytet ut til størrelse av en femkroning.
Ett brett med grønne makroner som er sprøytet ut til størrelse av en femkroning.

La nå brettene stå å tørke på benken i ca 30 minutter, før du setter dem inn i ovnen.

 

Steking av makroner:

Når de skal stekes, er ett tips at du setter en bakeplate rett under den du setter inn i ovnen.

 

Makronene skal stekes på varmluft 140 grader i ca 13 – 14 minutter.

Her kommer det helt an på ovnen din hvor lenge de skal stekes.

Når de er ferdige er de harde oppå og myke inni, men bunnen skal ikke være myk og falle av.

La dem avkjøle seg på bakepapiret før du legge dem over på en rist.

Jeg pleier å legge dem opp ned for at de ikke skal sette seg fast i risten eller hverandre, om de skulle være litt klissete under.

Bilde av ferdigstekte makroner som ligger oppned på en rist.
Bilde av ferdigstekte makroner som ligger oppned på en rist.

lysegrønne makroner med lemoncurd

Lemoncurd:

2 egg
Skall av en 3/4 sitron
80 g sitronsaft
100 g sukker
1/2 vaniljestang
40 g smør

Fremgangsmåte – Lemoncurd:

Ha alt i en kjele, unntatt smøret, kok opp under omrøring. La koke ca. 1 min. Bruk en stavmikser for å få røren jevn.

Tilsett smør når temperaturen har sunket til 40 grader. Bruk stavmikseren igjen og avkjøl.

Bilde av en kjele med lemoncurd som kokes opp til riktig temperatur. Temperaturmål i kjelen.
Bilde av en kjele med lemoncurd som kokes opp til riktig temperatur. Temperaturmål i kjelen.

Ha i sprøytepose og sprøyt ut på makronene.

 

Bilde av lysgrønne macroner med lemoncurd på et fat.
Bilde av lysgrønne macroner med lemoncurd på et fat.
Sjokoladeganashe:

1,5 dl fløte

200 gr sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Kok opp fløten. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og har den i en bolle. Når fløten er kokt opp, heller du den over sjokoladen uten å røre i den.

La det stå slik i ett minutt før du rører til alt er blandet og sjokoladen er oppløst.

Sett til avkjøling til sjokoladeblandingen er kald. Den vil bli stiv når den er helt avkjølt.

Bilde av ferdiglaget sjokoladeganache, før den piskes opp.
Bilde av ferdiglaget sjokoladeganache, før den piskes opp.

Nå kan du forsiktig vispe den opp om du ønsker. Visper du for lenge, vil kremen skille seg eller bli helt hard.

Bilde av sjokoladeganache som er pisket lett opp
Bilde av sjokoladeganache som er pisket lett opp

Smør krem på en makronkake og legg en til over.

BringebærFyll: 

2 egg

100 gr. melis

200 gr. hvit sjokolade

100 gr. smør

200 gr. bringebær

 


Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Smelt smør og ha i den hvite sjokoladen. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og avkjøl kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens. Mos bringebærene og sil bort frøene. Bland dette i sjokoladekremen. Sprøyt krem på en kjeks og legg en annen oppå.

Bilde av gule makroner med lemoncurd, og røde makroner med bringebærfyll.
Bilde av gule makroner med lemoncurd, og røde makroner med bringebærfyll.

 

Bilde av rosa makroner med sjokoladeganache
Bilde av rosa makroner med sjokoladeganache

Makronene kan oppbevares i kjøleskap, men aller best i fryseren. Taes opp noen minutter før de skal serveres. Tiner fort.

 

Her er et tips jeg fikk fra aperitif:
 
Makronene blir best om du lar dem ligge i fryseren eller kjøleskap i noen dager før servering. Legg derfor hele brettet med bakepapir og alt rett i fryseren for så å lage par av dem rett før servering. Du får dem også med dette trikset veldig lett av bakepapiret. Skal du servere dem samme dag, anbefales du å vente til de er helt kalde før du tar dem av papiret.
 

 

Bilde av rosa makroner med sjokoladeganache og lysgrønne makroner med lemoncurd
Bilde av rosa makroner med sjokoladeganache og lysgrønne makroner med lemoncurd

#sjokoladeganache #lemoncurd #makroner #kaker #hjemmelaget #bringebærfyll #hjemmebakt #macarons #tilkaffen

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram