Suksesskake med en anderledes gulkrem
Suksesskake!
«Mamma, kan du lage slik kake som du laget før i tiden, med masse smør?»
Det var spørsmålet jeg fikk fra min datter her om dagen. Hva i alle dager var det slags kake?
Vel, dette er kaken- Suksesskake! En kake Linnea lenge har lett etter oppskriften på, men ikke husket hva het.
Siden dette er en av Linneas favoritt kaker, måtte vi jo lage den når det i tillegg er helg;)
Dette er en kake som på mange måter kan minne om suksessterte. Det er nok en variant av den, bare med et litt annet fyll.
Veldig god og mektig kake <3
Her kommer oppskriften på suksesskake:
Bunn:
4 eggehviter
200 gr. sukker
259 gr. mandler, grovmalte
Suksesskrem:
2 dl. kremfløte
200 gr. sukker
1 vaniljestang, eller 2 ts. vaniljesukker
4 eggeplommer
250 gr. smør. Bruk gjerne en smørtype som har god smak.
Bruker du de billigste variantene av margarin, kan fyllet bli litt tamt på smak.
Pynt:
Raspet sjokolade eller ristede skivede mandler
Fremgangsmåte:
Start med å sette stekeovnen på 175 grader. Kaken skal steke i ca. 45 minutter.
Rund form ca. 24 cm.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt, slik at massen blir blank og seig.
Grovhakk mandler, Jeg bruker foodprosessoren. Da blir noe grovt og noe fint og det går bra.
Bland mandlene forsiktig i. Hvis du rører for haldt vil du fjerne all luften i marengsen, og det vil vi ikke..
Stek kaken i smurt form eller dekk den med bakepapir.
Tips:
Jeg anbefaler å skjære ut en ring i bakepapir som passer nedi formen din. Fest den med litt smør.
Klipp også ut remser med bakepapir og fest til kantene på formen med litt smør.
Dette forhindrer kaken til å sette seg fast i formen.
Du får den garantert ut hel og kan lett fjerne bakepapiret etter at den er stekt.
Noen ganger kan det være lurt å vente til kaken er litt avkjølt før du fjerner papiret.
For å sjekke om kaken er ferdig kan du se at den slipper kantene rundt i formen.
Ellers kan du bruke en kakestikker for å sjekke. Da skal kakestikkeren være tørr når den kommer ut igjen.
Avkjøl på rist.
På tide å lage fyllet! – Det kan du fint lage enen før du begynner med bunnen eller mens den står i ovnen!
Finn frem ingrediensene til fyllet.
Kok opp kremfløte, sukker og vaniljestang. Visp eggeplommene og spe litt etter litt med den varme fløten.
Varm forsiktig til kokepunktet. Blandingen må ikke koke, bare tykne.
Avkjøl eggeblandingen, ta ut vaniljestangen og tilsett mykt smør. NB: Eggeblandingen må være kald og smøret romtemperert og mykt.
Kjør blandingen til den blir lett og luftig i en hurtigmikser.
Dekk kaken med suksesskremen og rasp sjokolade eller ristede mandler over.
Kaken kan eventuelt stekes i to former, og kremen kan fordeles mellom lagene og på toppen.
Suksesskaken er klar for servering <3
Kan gjerne serveres med friske bær om ønskelig.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
8 kommentarer