Bilde av suksesskake
Kaker

Suksesskake med en anderledes gulkrem

Bilde av suksesskake på fat

Suksesskake!

«Mamma, kan du lage slik kake som du laget før i tiden, med masse smør?»

Det var spørsmålet jeg fikk fra min datter her om dagen. Hva i alle dager var det slags kake?

Vel, dette er kaken- Suksesskake! En kake Linnea lenge har lett etter oppskriften på, men ikke husket hva het.

Siden dette er en av Linneas favoritt kaker, måtte vi jo lage den når det i tillegg er helg;)

Dette er en kake som på mange måter kan minne om suksessterte. Det er nok en variant av den, bare med et litt annet fyll.

Veldig god og mektig kake <3

 

Her kommer oppskriften på suksesskake:

Bunn:

4 eggehviter

200 gr. sukker

259 gr. mandler, grovmalte

 

Suksesskrem:

2 dl. kremfløte

200 gr. sukker

1 vaniljestang, eller 2 ts. vaniljesukker

4 eggeplommer

250 gr. smør. Bruk gjerne en smørtype som har god smak.

Bruker du de billigste variantene av margarin, kan fyllet bli litt tamt på smak.

 

Pynt:

Raspet sjokolade eller ristede skivede mandler

 

Fremgangsmåte:

Start med å sette stekeovnen på 175 grader. Kaken skal steke i ca. 45 minutter.

Rund form ca. 24 cm.

 

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt, slik at massen blir blank og seig.

Bilde av ferdigpisket marengs

 

Grovhakk mandler, Jeg bruker foodprosessoren. Da blir noe grovt og noe fint og det går bra.

Bland mandlene forsiktig i. Hvis du rører for haldt vil du fjerne all luften i marengsen, og det vil vi ikke..

 

Stek kaken i smurt form eller dekk den med bakepapir.

 

Bilde av suksesskake bunn klar til å settes i ovnen

Tips:

Jeg anbefaler å skjære ut en ring i bakepapir som passer nedi formen din. Fest den med litt smør.

Klipp også ut remser med bakepapir og fest til kantene på formen med litt smør.

Dette forhindrer kaken til å sette seg fast i formen.

Du får den garantert ut hel og kan lett fjerne bakepapiret etter at den er stekt.

Noen ganger kan det være lurt å vente til kaken er litt avkjølt før du fjerner papiret.

 

For å sjekke om kaken er ferdig kan du se at den slipper kantene rundt i formen.

Ellers kan du bruke en kakestikker for å sjekke. Da skal kakestikkeren være tørr når den kommer ut igjen.

Avkjøl på rist.

 

 

Bilde av ferdigstekt suksesskake bunn

 

På tide å lage fyllet! – Det kan du fint lage enen før du begynner med bunnen eller mens den står i ovnen!

Finn frem ingrediensene til fyllet.

Bilde av ingrediensene til suksesskake fyllet

Kok opp kremfløte, sukker og vaniljestang. Visp  eggeplommene og spe litt etter litt med den varme fløten.

Varm forsiktig til kokepunktet. Blandingen må ikke koke, bare tykne.

Bilde av ingrediensene til suksesskake fyllet som skal koke opp

Avkjøl eggeblandingen, ta ut vaniljestangen og tilsett mykt smør.  NB: Eggeblandingen må være kald og smøret romtemperert og mykt.

Kjør blandingen til den blir lett og luftig i en hurtigmikser.

Bilde av eggeblandingen til fyllet til suksesskake, som nå tilsettes smør

Dekk kaken med suksesskremen og rasp sjokolade eller ristede mandler over.

Kaken kan eventuelt stekes i to former, og kremen kan fordeles mellom lagene og på toppen.

Suksesskaken er klar for servering <3

Kan gjerne serveres med friske bær om ønskelig.

Bilde av suksesskake klar til servering

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.