Utrolig deilige hamburgere med hvitløk og chili på hjemmelagede luftige hamburgerbrød <3
Kjæresten min elsker burgere. Det er ikke ofte vi har det her hjemme. Synes ikke det er hverdagsmat. Men min kjære trenger litt ekstra omsorg om dagen, og da synes jeg han fortjener noe ekstra godt første dagen han er hjemme <3
Som sikkert flere har fått med seg, så liker både jeg og kjæresten min smak på maten. Vi er veldig glad i både hvitløk og chilli og bruker dette masse. Derfor har jeg tilsatt dette i mine burgere. Det synes jeg gir en spennende og deilig smak. Jeg vil vel påstå for min egen smak at dette er #verdens beste burgere;)
I tillegg fikk jeg brukt karbonadedeigen jeg kværna sammen med kjæresten min for en uke siden. Det smaker såå mye bedre enn kjøpt.:)
Når man lager burgerne sine selv, må man også lage #hamburger brødene selv. Ikke er det vanskelig heller og så utrolig mye bedre.
Saftige burgere med hvitløk og chilli
400 gr. karbonadedeig. ( Gjerne hjemmekverna)
1-2 ts. salt
1-2 ts. pepper
2 fedd hvitløk
1 ts. HP saus
1/2-1 rød chilli (Ettersom hvor glad du er i sterk mat)
Litt frisk persille eller koriander
1 ss. vann
2 egg
Hakk hvitløk og chilli. Bland alt i en bolle eller i en foodprosessor.
Lag en passe deig. Stek gjerne en liten smakekake og kjenn om dette er smaken du ønsker.
Lag 4 runde kaker som du klapper ned i panna. Stek på passe varme på begge sider. Legg i en langpanne eller form i ovnen på 180 grader i 10 min.
Klar for å spises.
#Hamburgerbrød
ca.550 gr. hvetemel
25 gr. tørrgjær
1 ss. sukker ( Får fart på gjæra)
1 ts. salt
1/2 ts. gurkemeie
1 ss. olivenolje
2,5 dl. melk
2 dl. vann
25 gr. smør i terninger
Ha alt det tørre og olivenoljen i en bakebolle/foodprosessor.
Varm melk og vann til 40 grader. Tilsett i deigen. Kjør til deigen er jevn og fin. Tilsett smør i terninger for en enda luftigere bakst. (Deigen skal være litt klissete) La den ligge i bollen eller på bakebenken ca 1 time til heving. Dekk til med plast og klede.
Bak ut 6-8 runde boller. Legg på bakepapirkledd bakeplate og klapp flate. La heve ca 20 minutter. Pensle med egg og strø på med sesamfrø.
Stek på 210 grader i ca 12 min.
Blir luftige og fine.
Har også laget en glutenfri verson av hamburgerbrød. De kommer i et annet innlegg.
Tilbehør:
Salat blad, tomat, agurk /sylteagurk, rødløk i skiver og det du måtte ønske.
En god dressing følger også med:
#chili, #burgere, #chiliburgere, #hjemmelaget, #hjemmebakt, #hamburgerbrød, #verdensbestehamburgerbrød, #burgermedhvitløk, #burgermedurter, #burgers, #chiliburgers
½ beger lettrømme/ kesam eller creme fraiche
2 ss ravigottosaus (noen butikker selger det som sennepssaus)
1 fedd hvitløk
1 ss tørket persille , kan erstattes av 3 ss finhakket fersk
Litt salt og pepper
Denne er veldig god til fiskekaker og fisk også.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer