Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage er klar til servering.
fromagekake,  gelèkake,  Kaker

Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk<3

Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage som er laget helt fra bunnen av.

Hjemmelaget gelè lokk, er ikke vanskelig å få til. Det blr mye mer smak av å lage den selv.

 

Nå blir det fest på «gamlehjemmet» 😉

Jeg er så glad for å kunne si at min samboer er trygt plassert i stua igjen,

og at det ikke var noe alvorlig galt denne gangen.

For å si det slik….når man blir akutt innlagt på sykehus med fare for en alvorlig sykdom, er det ikke kult…..

Nå er han hjemme. Han er ikke frisk,men bedre og de har undersøkt han grundig.

Nå er det bare å ta tiden til hjelp for å bli helt frisk igjen.

Selvfølgelig krever jo dette en liten feiring, så i  dag blir det fest på «gamlehjemmet»

som vi kaller det enkelte ganger

( når vi føler oss veldig gamle pga. sykdom for eksempel).

I dag blir det kake. Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage.

Den er veldig god og absolutt verdt å lage til helgen for flere enn oss.

Jeg hentet oppskriften fra en av Manuelas kokebøker… En av mine favoritt kakebloggere.

Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage ..fra bunnen av!

Oppskrift:

Mandelbunn:

250 gr. mandler

200 gr. melis

120 gr. eggehvite, tilsvarer ca 4 egg

50 gr. sukker

1 ts. vaniljeekstrakt ( For ekstra god smak synes jeg)

Vanilje fromage:

12 gelatinplater ( 12 gr.)

2 1/2 dl helmelk

2 1/2 dl. kremfløte

frøene fra 1 vaniljestang

6 eggeplommer

150 gr. sukker

4 1/2 dl. pisket kremfløte

Bringebær/jordbær gele:

4 gelatinplater

150 gr. bringebær eller jordbærpure

50 gr. melis

 

Frukt pure kan du få kjøpt ferdig i enkelte forretninger. Ellers kan du lage det selv:

Fruktpurè:

ca. 500 gr. ferske eller fryste bær

150 gr. sukker

saft av 1 sitron

Ha bær og sukker i en kjele, varm opp. Press sitronen for saft og bland i kjelen.

La det småkoke i ca. 5 min. under omrøring.

Hell blandingen over i en sil og press saften gjennom slik at frø blir igjen i silen.

Da får du en fin og jevn pure.

Oppbevar pureen i kjøleskap i opptil 2 uker.

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir i bunnen av en kakeform ca 24 cm.

Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage er en nydelig kake.

La oss starte -fremgangsmåte:

Begynn med mandelbunnen. Ha mandler og melis i foodprosessoren.

Kjør maskinen til mandlere en nokså fint malt. Jeg liker at ikke alt er finmalt.

Ha eggehvite i en miksebolle og visp dem sammen med sukker til du har en stiv marengs.

Vend mandelblandingen inn i marengsen sammen med vanilje ekstrakt.

Hell røren i formen, og stek den på midterste rille i ca 30 min. Avkjøl bunnen helt.

Lag vaniljefromage:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Varm opp melk og kremfløte i en kjele på middels varme, sammen med vaniljefrø.

Ha eggeplommene i en miksebolle sammen med sukker og visp til den blir lys og luftig.

Når melkeblandingen begynner å koke, heller du den gradvis over i bollen med eggeplommene

mens du visper.

Når alt er vispet inn, helles blandingen tilbake i kjelen som settes tilbake på middels varme.

Rør godt til blandingen begynner å tykne.

Du kan sjekke om den har tyknet ved å dyppe baksiden av en skje i vaniljekremen.

Hvis den renner av med en gang, er den ikke klar. Hvis den henger litt, er den klar.

Den skal være ganske løs..

Klem vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme kremen. Avkjøl.

I mellomtiden visper du kremen stiv. Når vaniljekremen er blitt kald,

eller i hvertfall ikke varmere enn 29 grader, vender du inn den piskede fløten.

Blandingen vil bli ganske tyntflytende.

Settes inn i kjøleskap i 20 min. før du heller den over mandelbunnen.

 

Lag gelelokket- hjemmelaget gelè:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Ha frukt purè og melis i en kjele og varm opp til den begynner å koke.

Ha i gelatinplatene og rør godt.

Hjemmelaget gele til Fromagekake

Avkjøl helt før den tømmes over den stivnede vanilje fromasjen.

Hjemmelaget gele haes over fromagekake

Du kan også bruke ferdigkjøpt gelèpulver, men da bruker du bare halvparten av vesken i.

Sett kaken kaldt, løsne rundt kantene og ha over på fat.

Pynt gjerne med bær eller spiselige gullblader for et eksklusivt utseende.

Nå du lager geleen selv er den mye finere i fargen og får en meget bedre smak!

 

Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage er klar til servering.

Lykke til og ha en fortryllende aften.

Fromagekake -Mandelbunn med gelelokk og vaniljefromage er klar til servering.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.