Desserter

Pasjonsfrukt mousse med brownie- nam nam…-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fordelen med å ligge våken på natta er at jeg ligger å tenker ut oppskrifter. Siden vi skulle få besøk i dag, hadde jeg lyst å lage en spennende dessert. Jeg elsker sjokolade og jeg elsker pasjonsfrukt. Hvorfor ikke kombinere disse to? Den friske fluffie pasjonsfrukt moussen mot den litt mektige myke brownisen.. Det ble til denne deilige kombinasjonen. Gjestene mine syntes den var veldig god:)

Her skal du få oppskriften, så kan du vurdere selv;)

 

Pasjonsfrukt mousse:

1,5 dl. pasjonsfruktpure ( kan lages eller kjøpes ferdig)

4 dl kremfløte

120 gr. sukker

4 plater gelatin

3 egg

 

Brownie:

I denne desserten kan du gjøre det enkelt og lage ferdig brownie av pakke.

Stek brownie kaken etter anvisningen på pakken.

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kok opp pasjonsfruktpureen og 100 gram sukker.  Når dette er kokt opp tar du kjelen av platen. Klem vannet godt ut av gelatinplatene før du rører de inn i pureen. Sørg for at dette blir helt  oppløst.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Avkjøl.

Pisk krem til fløte. – sett i kjøleskapet

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

3 eggehviter piskes sammen med ca 50 gr. sukker til en fluffy marengs. – Sett i kjøleskapet

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pisk 3 eggeplommer sammen med ca 50 gr. sukker til en eggedosis. – Sett i kjøleskapet.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Når pureen er blitt kald, blander du inn eggedosisen av eggeplommene. Deretter blander du i fløtekremen. Tilslutt blander du inn marengsen.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Finn frem serveringsglass. Ha små biter brownie i bunnen av glasset. Fyll på med en øse mousse. ( Eller om du vil begynne med moussen er helt opp til deg.) Ha så i en ny runde med brownie og til slutt en øse mousse. Pynt med krem, mint blad og eventuelt bær på toppen.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#dessert, #brownie, #mousse, #pasjonsfrukt, #pasjonsfruktmousse, #kake, #deiligdessert, #hjemmelaget

#verdensbestedessert

 

Desserten må settes kjølig ett par timer så den stivner. 

Klar til å nyyyyytes<3

 

 

 

 

 

 

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.