Lette retter/lunch

Deilig og sunn smoothie til frokost og ti grunner for hvorfor spise havregryn!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

En sunn og deilig smoothie er ikke å forakte. Denne varianten kan fint drikkes til frokost, lunch eller bare som mellom måltid hvis du er litt sulten.

Jeg ar valgt å bruke havregryn i denne varianten, og jeg skal fortelle deg hvorfor.

Havregryn er en av de sunneste frokostblandingene av fullkorn som finnes!

Jeg skal gi deg ti grunner for hvorfor du skal spise havregryn:

 

1. Det hjelper med å balansere kolesterolet

Havregryn inneholder et fiberstoff som heter betaglukan som (ifølge studier) er veldig bra for de som lider av høyt kolesterol. Å spise havregryn under frokosten kan hjelpe for å få kolesterolet til å være der det skal være.

2. Det er en antioksidant

Havregryn har også antioksidant egenskaper som bidrar til å bekjempe frie radikaler som kommer fra det dårlige kolesterolet. Dette aspektet er virkelig viktig og spiller en viktig rolle i å forebygge hjerte- og karsykdommer.

 

3. Det styrker immunforsvaret

Betaglukan som finnes i havregryn er immunforsvarets beste verktøy mot virus og bakterier som forårsaker infeksjoner. Å spise havregryn hver dag bidrar til å styrke immunforsvaret og beskytter kroppen mot skadelige patogener.

 

4. Det hjelper for å behandle diabetes

Det er mindre sannsynlig at de som spiser havregrøt regelmessig lider av type ll diabetes. Havregrynets løselige fiber kan hjelpe dem som lider av diabetes,siden det stimulerer fordøyelsen av stivelse og regulerer blodsukkernivået, særlig etter måltider.

 

5. Det forbedrer fordøyelsen

Det faktum at havregryn hjelper fordøyelsen betyr at det også bidrar til å hindre problemer som forstoppelse. Oppløselig fiber bidrar også til å redusere magesyre og galle, i tillegg til dens giftige kapasitet.

 

6. Det får deg til å føle deg fornøyd

En av de mange grunnene til at det anbefales å spise havregryn til frokost hver dag er at det gjør at du føler deg mett lenger, og du blir kvitt den følelsen av at du trenger å spise hele tiden. Denne følelsen kommer fra havregrynenes komplekse karbohydrater som også kan kalles langsomme karbohydrater.

 

7. Det er anti-kreftfremkallende

Havregryn har lignans og fytoøstrogener som er to viktige ingredienser som bidrar til å forhindre hormonrelaterte kreftformer. Det er derfor det er sterkt anbefalt at kvinner som er rundt overgangsalderen spiser havregryn, siden studier har funnet ut at det spiller en viktig rolle i å redusere risikoen for brystkreft.

 

8. Det hjelper for å behandle astma

Havregryn har også en hostesaftlignende effekt som er spesielt nyttig for dem som lider av en hoste eller bronkitt. Studier viser at et økt forbruk av fullkorn som havregryn kan redusere risikoen for astma hos barn med opptil 50%. Denne studien sammenkoblet fisk med havregryn og konkluderte med at å spise fisk og havregryn sammen reduserer risikoen for å få astma med 50%, og reduserer risikoen for innsnevring av bronkialluftveiene med 80%.

 

9. Det beskytter hjertet

Lignans som finnes i havregryn og annet korn er fytokjemikalier som er tatt inn i kroppen gjennom fordøyelsen og kan bidra til å beskytte hjertet mot ulike sykdommer.

 

10.Det er et vanndrivende

Å spise havregryn bidrar til å fjerne urinsyre og øker mengden av urin fra dets innhold av silikon. Denne egenskapen hjelper også med å bekjempe gikt og andre sykdommer relatert til væskeretensjon.

 

Så, en super ting å spise til frokost 🙂

( informasjon hentet fra veien til helse)

 

 

Her skal du få oppskriften på smoothie med havregryn:

Til to glass:

300 gram frossen bær. Her kan du velge selv hva du vil bruke. Jeg brukte en blanding av melon, ananas og banan.

6 dl. zeroh utblandet saft med ananas. Eller en annen type sukkerfri saft.

2 dl. store havregryn.

 

Bruk en blender, liten eller stor ettersom hvor mye du skal lage.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør dette ett minutt eller to til alt er godt blandet. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Hell i to store glass og putt et sugerør nedi. Nyt drikken på balkongen i sola, ved kjøkkenbordet, eller på farten 🙂

Kos deg og ha god samvittighet <3 🙂

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#smoothie #sunt #godt #frokost #lunch #helse #mat #hjemmelaget #drikk

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.