bilde av en budapestrull med blåbær
Kaker,  rullekaker

Budapestrull med blåbær, smelter på tungen <3

Lag en deilig Budapestrull med blåbær.

Hvis du alltid har en pose vaniljesauspulver i skapet, har du mulighet til å lage en himmelsk god kake på sparket.

Den tar kun 15 minutter å steke og kan rulles sammen rett etter avkjøling.

Super kake å hive sammen ved uventet besøk.

Jeg kan love deg at en slik kake smelter på tungen og er helt magisk  god <3

Den er i tillegg en kjempe enkel kake å lage, selv for de som ikke baker mye.

Du trenger få ingredienser og en mikser.

Du kan gjerne lage kaken dagen i forveien, men er aller best nylaget.

Da får du den sprø skorpen som gjør at den blir ekstra god.

Selve rullen er laget av marengs med vaniljesaus pulver i.

Altså kun eggehvite, sukker og en pose vaniljesaus pulver.  Etterpå er den fylt med krem og blåbær.

Jeg bruker blåbær i kaken, men her kan du bruke hvilket bær du ønsker.

Denne kaken er en kake man kan lage etter sesong på bærene.

Du kan ha ferske jordbær eller bringebær. Eller kanskje du kunne tenke deg å age en litt syrligere variant med rips?

Har du syltetøy i fryseren etter høstens innhøsting, er det bare å bruke.

Du trenger:

6 eggehviter

2,5 dl sukker

1 pose vaniljesaus. Kun pulveret.

1 pk kremfløte

blåbærsyltetøy

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker helt stivt.

Vend inn vaniljesaus pulveret. Du kan piske på lav hastighet, men pass på at luften forblir i deigen.

Kle en langpanne med bakepapir og ha marengsen oppå.

Strø gjerne over mandelflak om du har.

Dette er ikke en nødvendighet, men gir ekstra god smak og estetikk til kaken.

Marengsen til budapestrullen er på stekebrett og klar til å stekes.
Marengsen er på stekebrett og klar til å stekes.

Stek på 180 grader i ca 15-18 minutter. Kaken vil heve seg veldig ved steking,

men når den er tatt ut, vil den falle litt sammen igjen.

La budapestrullen bli kald på rist..

Ferdig stekt marengs til budapestrull, avkjøles på rist.
Ferdig stekt marengs til budapestrull, avkjøles på rist.

Pisk fløte og bland inn blåbær. Jeg bruker ofte hjemmelaget blåbærsyltetøy.

Om du bruker hele blåbær bør du kanskje ha litt sukker i kremen.

Legg et kopphåndkle oppå kaken og helv den rundt så du får bunnen opp. Smør krem på bunnen.

Bilde av marengsen til budapestrullen ferdig og papiret taes av.
Bilde av marengsen til budapestrullen ferdig og papiret taes av.

Bruk håndkle og rull kaken.

Budapestrull med blåbær på fat.
Budapestrull med blåbær på fat.

Ha budapestrullen over på fat og kos deg <3

Budapestrull med blåbær serveres.
Budapestrull med blåbær serveres.

God mandag fra meg <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.