Bilde av sjokoladekake med vaniljekrem blandet med smørkrem, klar for servering
Kaker,  Sjokoladekaker

Sjokoladekake med vaniljekrem, blandet med smørkrem <3

Sjokoladekake med vaniljekrem, blandet med smørkrem.

Ser du etter en deilig sjokoladekake du har lyst til å bake?

Ja da er du kommet til riktig sted. Denne kaken er fylt med smørkrem, blandet med vaniljekrem.

Det gjør at smørkremen ikke blir mektig, men luftig. Og du får en deilig smak av vanilje 🙂

Selve sjokoladekaken er smør fri, så det er en lettere type sjokoladekake enn det man er vant med.

Da må du samtidig passe på at du ikke steker den for lenge, da kan den bli tørr.

Skulle det skje, er det bare å dynke med litt melk eller kaffe, så blir kaken veldig saftig igjen.

Denne oppskriften er basert på en 22-23 cm form. Har du en større form, vil kaken bli lavere.

Kakebunn:

3 store egg
150 g sukker
75 g potetmel
3 ss hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem:

150 g smør
150 g melis
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend dette så i eggedosisen. Rør forsiktig til deigen er jevn og klumpe fri.

(bruk gjerne stålvisp, men ikke rør lenger enn nødvendig).

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 30-45 min.

Stikk en fyrstikk eller en kakestikker i kaken for å sjekke om den er ferdig.

Hvis det ikke henger noe kakedeig igjen på pinnen, er den ferdig.

Du kan også se at den er ferdig ved at kaken løsner fra formen på kanten.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes først rom temperert smør sammen med melis til du får en smørkrem.

Pisk inn vaniljesukker og kakao. Vend så vaniljekremen forsiktig inn i sjokoladesmørkremen.

Bilde av sjokoladekake med vaniljekrem blandet med smørkrem under baking.

Det er viktig at både sjokoladesmørkremen og vaniljekremen holder romtemperatur,

ellers har sjokoladekremen lett for å skille seg. Følg beskrivelsen i fremgangsmåten nøye, så skiller ikke kremen seg.

Del kaken i tre kakebunner.

Dynk kakelagene hvis du føler for det.
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene og over hele kaken.

Pynt med revet sjokolade eller server som den er.

Sjokoladekake med vaniljekrem blandet med smørkrem er nå klar til å serveres.

Velbekomme <3

Bilde av sjokoladekake med vaniljekrem blandet med smørkrem, klar for servering

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.