deilig fiskesuppe klar til servering
Forrett,  Laks,  Lette retter/lunch,  Supper

Deilig fiskesuppe- utmerkest også som forrett

Supper er god og enkel mat. Denne fiskesuppe er bare helt nydelig.

Da jeg og min samboer skulle ha vår første “date” hjemme hos meg

hvor jeg inviterte han på middag, var dette forretten jeg serverte han.

Altså, det første han smakte “laget av min hånd”.

Jeg fant oppskriften på Trines matblogg, og syntes den var supergod.

Nå er dette blitt favoritt fiskesuppen. Jeg har gjort noen endringer og

tilsatt noen ekstra ingredienser i min variant.

 

Til ca 4 porsjoner fiskesuppe (eller som forrett til 6-8) trenger du omtrent:

1 løk, finhakket

1-1,5 dl hvitvin

1 dl kremfløte

100 gram smør

400 gram  torsk og laks , i terninger ca 2 x 2 cm

150 gram rensede reker ( valgfritt)

1 gulrot, i staver

1 fennikel, i strimler

1 liten bit sellerirot, i staver

1 liten purre, i strimler

7 dl god fiskekraft

2 ss hakket frisk basilikum

2 ss hakket frisk gressløk

2 ss hakket frisk persille

salt og nykvernet hvit pepper

1/2 fersk chili, finhakket.

2-3 fedd hvitløk, finhakket.

 

Fremgangsmåte:

Start med å kutte opp fisken i terninger.

Surr løk, hvitløk og chili et par minutter i litt smør, til det blir blankt og mykt,

og tilsett deretter hvitvinen. La det surre uten lokk, til vinen er nesten kokt inn.

Fiskesuppe kokes

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart.

Ha grønnsakene og fiskekraften over i hvitvinsgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre.

Det tar bare noen minutter.

I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (skal ikke koke).

Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene.

Synes du fiskesuppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.

 

La fiskesuppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter.

Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med hvitløksbrød til, og gjerne med et glass hvitvin.

Vel bekomme <3

Deilig fiskesuppe klar til servering

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram