Desserter

Sjokoladefondant, deilig dessert for slikkmunner.

Deilig sjokoladefondant med rem og syltetøy

Sjokoladefondant…..hva er vel bedre enn sjokolade? For mange er det det virkelige kose ultimatum. Dette er en supergod dessert for alle slikkmunner. Den litt harde skorpen med det rennende kjernen som fyller tallerkenen idet du setter gaffelen iden.

Pynter du med litt lettpisket krem, noen bær eller litt syltetøy er det helt fullkomment.

Her skal du få oppskriften på denne deilige desserten, sjokoladefondant.

Husk å server den når den er relativt nystekt, da får du den beste opplevelsen.

Begynn med å forvarme stekeovnen til 220 °C.

Sjokoladefondant, 6 stk.

125 g smør

125 g sukker

150 g hakket sjokolade med høyt kakaoinnhold, gjerne 70% om du liker det. Kraftig og god sjokoladesmak.

85 g siktet hvetemel

4 egg

6 former

smør + mel til strøing av formene

Server med bær og litt pisket krem eller is <3

Fremgangsmåte:

Del sjokolade i biter. Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.Visp deretter egg og sukker lett med en visp, og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig med vispen til en jevn røre.

Vi lager deilig sjokoladefondant. sjokolade i kjele.

Sikt over melet og rør det forsiktig inn.

Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer.

Smør formene og strø med litt mel. Hell ut overskuddsmel før du fyller formene ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek ca. 8 – 10 minutter, nederst i ovnen.

Her kan du bruke hjerteformer, rundeformer eller andre former. Skal du bruke muffinsbeger, er det best om disse ligger i en aluminiumsmuffinsform. Det finnes brett med hull som er beregnet på muffins og cupcakes baking. Legg papirformene oppi den når du steker, da slipper du at det flyter utover.

Skal du holde selskap og gjerne vil gjøre noen forberedelser på forhånd, er det ingenting i veien for å gjøre klar røre og ha stående i kjøleskapet ett par dager.

Server sjokoladefondant med krem og syltetøy for en gastronomisk opplevelse. Passer for alle sjokoladeelskere og slikkmunner.

Bilde av en deilig sjokoladefontant med deilig rennende kjerne og krem med syltetøy

Nyt <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.