Mat fra hele verden

Mat fra Peru Lomo Saltado! – Sauteed Beef Tenderloin

 

 


Dette er hva du trenger!

 

I dag ble valget #mat fra #Peru:)

De har masse god mat, men dette var det vi falt for.  Dette er en gryte med kjøtt og grønnsaker. Du kan servere potetchips til, pomesfrites eller andre typer poteter. Jeg har valt å lage søtpoteter skåret i staver med maismel og krydder. 

 

Ingredienser til 3 til 4 personer

500g okse indrefilet eller ytrefilet
2 ss soyasaus
2 røde løk
2 Aji amarillo / gul peruanske chili pepper (valgfritt, men anbefales) hvis du ikke kan få det du kan bruke en hvilken som helst annen mild gul, oransje eller rød chili pepper
2 tomater
2 ss balsamicoeddik
500g poteter
frityr olje
1 – 2 ss soyasaus
1 – 2 ss rødvinseddik
Frisk hakket koriander
dash av lime juice
Salt og pepper etter smak

Hvordan gjør jeg det?

Skjær kjøttet i små biter og legg i en bolle. Tilsett 2 ss soyasaus og litt pepper, rør. La det marineres..

Skjær løk  i strimler, fjern frøene i tomatene tomater og skjær de på  langs i strimler, fjern frøene på  Aji amarillo (eller annen chili pepper) og skjær i tynne strimler. Plasser løk, tomater og chili i en bolle, tilsett balsamicoeddik, rør og la også dette marineres.

Skrell potetene ( søtpotetene) og skjær pommes frites strimler. Ha maismel, salt og pepper i en skål.  Vend potet strimlene inn i melet  og stek i olje på panna. Sett til side.

Maismel er neppe Peruansk, men jeg synes dette er en veldig god måte å lage stekte poteter på.


Smaker himmelsk 😉

 

Forvarm en stor sauté panne eller wok, tilsett kjøttet og stek over høy varme i ca 2 til 3 minutter. Tilsett løk, tomater og Aji og etter et minutt,  1 til 2 spiseskjeer soyasaus og rødvinseddik. Wok til eddik er fordampet og løk og tomater begynner å mykne (men de bør holde al dente- Det gjorde ikke mine…men det var med vilje. Jeg liker litt mer saus 😉 )

Dryss over frisk hakket koriander, en dash av lime juice og forberedt pommes frites. Serveres med ris.

Ris er selvsagt valgfritt. Jeg syns det ble litt mye med både ris og poteter.

I tillegg så valgte jeg som sagt søtpoteter isteden for vanlige poteter.

 

 

Velbekomme 🙂

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.