Konfekt/Sjokolade

Hjemmelaget Twix sjokolade

En ny kveld alene. Jeg har lovet både han og dere at jeg skulle lage disse #Twix sjokoladene. Jeg har prøvd ut flere oppskrifter. Den ene likte jeg ikke bunnen på, den andre var ikke karamellen tilfredstilende. Men nå har jeg funnet en oppskrift som jeg kan gå god for:) De fleste oppskrifter på nettet, når det kommer til karamellen, «lurer» deg med å koke karamellen for kort tid. Da får du et problem med at den bare renner og blir fryktelig vanskelig å jobbe med. Jeg valgte å lage karamellen som karameller flest, koke lenge…

Så nå er de klar og klare til å fraktes de også;=)

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

#Hjemmelaget Twix sjokolade:

Du trenger:

227 gr smør

85 gr melis

1 egg

1,5 ts vanilje essens

250 gr mel

1/2 ts salt.

Begynn med å blande smør og melis til en luftig krem, enten med en handmikser eller kjøkkenmaskin med «K-vispen».

 Ha så i egget, bland godt igjen og tilsett vaniljeessensen og saltet før du sikter i melet. Bland godt på nytt, men ikke «overpisk»

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Sett så deigen i kjøleskap i ca 30 minutter før den trykkes ut i en bakepapirkledd  form ( størrelse 20×30 cm). Stek på 150 grader i ca 30 minutter eller til en kakepinne eller trepinne er smulefri når du stikker den ned i kaken / kjeksen. Roter former etter halve steketiden. La den avkjøles helt før du har over karamellen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

#Deilige karameller til fyll : ( som også kan brukes til små #karameller)

Du trenger:

200 gr hvitt sukker ( vanlig farin)

110 gr brunt / lysebrunt sukker ( jeg brukte lyst brunt)

115 ml light corn syrup

115 ml kondensert melk ? søtet

240 ml fløte

115 gr smør

2 ts vanilje ekstrakt eller frø fra en vaniljestang

Femgangsmåte

Bland alle ingrediensene alt i en tykkbunnet kjele og sett på middels -> høy temperatur på kokeplate.

La massen koke mens du rører godt hele tiden, pass på så ikke det svir seg i bunnen av kjelen. Dersom du bruker termometer skal det kokes til en tempertur på 120 grader ( pass på at temometeret ikke hviler i bunnen av kjelen. Målepunktet skal være midt i karamellmassen) Har du ikke termometer kan du teste hardheten på karamellen ved å ha en liten dråpe av karamellmassen i en glass med kalt vann og hvis den stivner til ønsket konsistens er den ferdig. Husk å koke karamellene lenge nok. Jeg kokte 45-60 min. for å få riktig konsistens.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Vil du bruke denne oppskriften til vanlige karamller gjør du følgende: Hell karamellmassen over i den ferdig smurte formen og la den avkjøle seg i 2 ? 3 timer før du skjærer opp karamellene i ønsket størrelse. Pakk de inn enkeltvis eller legg de i en luft tett boks. Konsistensen holder seg best i romtemperatur, men over tid så må de oppbevares i kjøleskap.

Skjær så kjeksen med karamellen på i små stykker etter ønske. Dypp dem i smeltet sjokolade. Jeg brukte melkesjokolade på noen og mørk sjokolade på noen. Ha litt delfiafett i sjokoladen når du smelter den, da blir den enklere å jobbe med. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#twixsjokolade, #hjemmelagetsjokolade, #hjemmelaget, #twix, #snacks, #godteri, #godis, #karamell
Velbekomme:)

 

Nå må jeg løpe………..

Oppskriften er hentet fra: Kitchenkaos, bildene er mine.

 

 

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.