Tilberedte Grønnsaker

Sellerirotpurè, kjempegodt til kjøttmiddager.

Sellerirotpurè er blitt veldig populært den siste tiden.

Mulig den er kommet slik i vinden nå på grunn av at den er lavkarbovennig,

som en erstatning for poteten. Den er også veldig god å servere sammen med poteten, som tilbehør.

Du kan til og med blande sellerirot og potet og lage en blandingsmos. Det er også kjempegodt.

Sellerirotpurè kan brukes til mange slags retter. Aller best er den til kjøttretter, syns jeg da.

Reinsdyrfilè er en av rettene dette er kjempegodt til. Du finner en deilig oppskrift med mange tips her.

Litt fakta om sellerirot som er hentet fra Bama:

Ernæring

Selleriroten er kalorifattig og kostfiberrik. Men den er også rik på B-vitaminet folat, og en kilde til vitamin C, kalium og sporstoffet kobber.

Næringsinnhold

Beskrivelse Verdi
114 kJ
27 kcal
0,3 g
0,1 g
2,8 g
2,6 g
3,5 g
1,6 g
0,1 g
15 mg (18% *)
78 µg (39% *)
572 mg (28% *)
0,15 mg (15% *)

Kilde: Matvaretabellen 2014

 

Her skal du få min oppskrift:

Oppskrift:

ca 300 gr. sellerirot i skiver/biter

3 dl melk

1 ss smør

salt

pepper

 

Fremgangsmåte:

Skrell og skjær selleriroten i små biter. Ha alt over i en kasserolle og tilsett melken.

Kok opp og la det koke til nesten all væsken har fordampet og sellerien er helt mør.

Kjør det hele til en jevn puré med stavmikser eller i en hurtigmikser.

Visp inn smøret og smak til med salt og pepper.

Server til alle slags kjøttretter.

Bilde av sellerirotpurè sammen med reinsdyrfilè og annet tilbehør

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.