Kaker

Pascals knallgode Fraisier<3

Alle liker en god kake ikke sant? 🙂 

Denne kaken er veldig god. Oppskriften hentet jeg fra http://mat.tv3.no/oppskrifter/hele-norge-baker/pascals-knallgode-fraisier

Kaken er min.( bildet) Jeg bakte den for en stund tilbake, men har lyst å dele den med dere likevel, selv om bildet ble tatt før min bloggtid;)

 Dette er en kake man ikke lykkes med hver gang, men følger du fremgangsmåten og baker den ett par ganger, er den faktisk ikke så vanskelig likevel.:) 

 

Kakebunn:
130 g hvetemel
130 g sukker
4 egg
1 toppet ts bakepulver

Krem til fyll:
500 g melk
150 g sukker
60 g maisenna
4 eggeplommer
250 g usaltet smør

Lake:
200 g vann
100 g sukker
30 g rom (alkohol)

Montering:
200g jordbær, middels store.

Kakebunn:

Visp egg og sukker til eggedosis. Vend mel og bakepulver forsiktig inn. Hell deigen i formen (rundformen skal være 23 cm), ca. 3 cm opp på kantene. Stek på 180?c i ca. 30 min, til den er gyllenbrun.

 

Krem til fyll:

Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og rør godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp. La det koke i 2 min mens du rører godt med en visp. Tilsett halvpasrten av smøret. Avkjøl. Etter avkjøling heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av smøret. Visp det hele sammen i en kjøkkenmaskin til kremen får en luftig konsistens.

 

Montering:

Kutt jordbærene i to og legg dem langs innsiden av kanten på en rund form. Skjær kakebunnen i to og legg den ene delen i formen. Dynk kakebunnen med lake ved hjelp av en pensel. Smør krem (halvparten) utover kakebunnen og legg jordbærene midt på.

Legg på litt krem og den andre kakebunnen og pensle med lake. Smør resten av kremen utover kakebunnen for å lage en glatt overflate. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.

 

Pynt: 

Dekk toppen av kaken med et tynt lag av marsipan og legg noen friske jordbær oppå.

#pascal #fraisier #Pascalsfranskejordbærkake #jordbær #kake #bursdag #fest 

La deg friste og bak noe godt til helgen <3

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.