Kaker

Pascals knallgode Fraisier<3

Alle liker en god kake ikke sant? ūüôā 

Denne kaken er veldig god. Oppskriften hentet jeg fra http://mat.tv3.no/oppskrifter/hele-norge-baker/pascals-knallgode-fraisier

Kaken er min.( bildet) Jeg bakte den for en stund tilbake, men har lyst √• dele den med dere likevel, selv om bildet ble tatt f√łr min bloggtid;)

 Dette er en kake man ikke lykkes med hver gang, men f√łlger du fremgangsm√•ten og baker den ett par ganger, er den faktisk ikke s√• vanskelig likevel.:) 

 

Kakebunn:
130 g hvetemel
130 g sukker
4 egg
1 toppet ts bakepulver

Krem til fyll:
500 g melk
150 g sukker
60 g maisenna
4 eggeplommer
250 g usaltet sm√łr

Lake:
200 g vann
100 g sukker
30 g rom (alkohol)

Montering:
200g jordbær, middels store.

Kakebunn:

Visp egg og sukker til eggedosis. Vend mel og bakepulver forsiktig inn. Hell deigen i formen (rundformen skal være 23 cm), ca. 3 cm opp på kantene. Stek på 180?c i ca. 30 min, til den er gyllenbrun.

 

Krem til fyll:

Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og r√łr godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp. La det koke i 2 min mens du r√łrer godt med en visp. Tilsett halvpasrten av sm√łret. Avkj√łl. Etter avkj√łling heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av sm√łret. Visp det hele sammen i en kj√łkkenmaskin til kremen f√•r en luftig konsistens.

 

Montering:

Kutt jordb√¶rene i to og legg dem langs innsiden av kanten p√• en rund form. Skj√¶r kakebunnen i to og legg den ene delen i formen. Dynk kakebunnen med lake ved hjelp av en pensel. Sm√łr krem (halvparten) utover kakebunnen og legg jordb√¶rene midt p√•.

Legg p√• litt krem og den andre kakebunnen og pensle med lake. Sm√łr resten av kremen utover kakebunnen for √• lage en glatt overflate. Sett kaken i kj√łleskapet i minst 3 timer.

 

Pynt: 

Dekk toppen av kaken med et tynt lag av marsipan og legg noen friske jordbær oppå.

#pascal #fraisier #Pascalsfranskejordb√¶rkake #jordb√¶r #kake #bursdag #fest 

La deg friste og bak noe godt til helgen <3

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg m√• vel innr√łmme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende √• pr√łve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer √• reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker p√• lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. H√•per du finner noen spennende oppskrifter du har lyst √• pr√łve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved √• fortsette √• bruke dette nettstedet godtar du v√•r bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram