kyllingsalat på et fat
kylling,  Kylling /fugl,  kyllingsalat,  Middagsmat

Deilig sommersalat med kylling og god dressing<3

Deilig sommersalat med kylling, hvem kan motstå det?

Her i Oslo har vi hatt et fantastisk vær i dag, og slik skal det visst være noen dager. Ingenting er bedre enn det 🙂

Da er det godt med litt lett og frisk mat.

En deilig salat med masse godt i og stekt kylling filè på toppen, er helt innafor og superdeilig.

I en salat kan man ta det som finnes i kjøleskapet. I tillegg kan du lage en deilig dressing. Her skal du få vite hva jeg har i min salat og den var nydelig god.

Jeg har også en liten hemmelighet når det kommer til dressing.

Istedet for å blande sammen en dressing, så heller jeg direkte over salaten forskjellige ting. Min helt spesielle ingrediens er noe jeg lærte meg å bruke i tiden min i Tyrkia. Det er sinnsykt godt i salat….

Jeg tror du får kjøpt det i utenlandske grønnsaks butikker i Norge. Jeg kjøpte mine i Tyrkia.

Det heter granateplesaus. Fins på flasker og er tyktflytende.

Jeg har brukt:

Litt isbergsalat

tomat

agurk

gule cherry tomater

spisspaprika

ruccolasalat

fersk timian

fersk basilikum

kylling filè- Mengde ettersom hvor mange du lager til.

Granateple saus

extra virgin oliven olje

sitron

maldonsalt

grovpepper

Start med å steke kylling filè. Strø over salt, pepper og grillkrydder. Stek først begge sidene på sterk varme, slå plata ned og la den ligge å kose seg i panna mens du lager salat.

Kutt og bland alle ingrediensene slik du ønsker i en stor bolle eller litt penere i porsons skåler.  En sommersalat med kylling kan være både stor og liten, ettersom hvor mange som skal spise.

Når det komme til dressingen heller jeg følgende ingredienser i strler over salaten: extra virgin olivenolje, sitron og granateple saus, samt maldonsalt og grovpepper. Bruk to gafler og lett litt på salaten så dressingen kommer imellom.  Smaker deilig….

Når kyllingen er ferdig stekt, skjærer du den i skiver og legger over salaten. Legg over litt frisk basilikum eller timian og server en deilig sommersalat med kylling og en god dressing,

Nytes med ett glass hvitvin eller annen god drikke <3

#kylling#salat #kyllingsalat #sommersalat #tomat #ruccola#middag #sommer#lunch

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.