pizzasaus ferdig i en kjele
pizzasaus,  Saus

Pizzasaus – den aller beste- Jeg lover!

Pizzasaus!

Dette er den aller beste pizzasausen ! Pizzaen blir aldri den samme uten….

For å lage en god pizza som de gjør på restaurant og pizza steder, er tomatsausen en svært viktig ingrediens.

Det tar litt tid å lage denne pizzasausen, men jeg kan love deg at den «får ben å gå på». Husk å lage nok pizza , her går det unna;)

Det høres kanskje rart ut å lage pizzasaus med lakris smak ( anis.)

Tro det eller ei..Det er det som gjør hele sausen, og jeg kan love deg – Den smaker ikke lakris!

Hvis pizzaen skal lages på den måten at sausen er nederst og ost og grønnsaker over, så er denne helt perfekt….

Det kommer snart et innlegg om «peppes pizza» – følg med 😉

Oppskrift:

400gr hakkede tomater (eller en hermetisk boks)
120gr tomatpuré (nesten en hermetisk boks)
1 ts salt
1 ts hvitløkspulver eller 1 fedd presset hvitløk
1/2 ts fennikelfrø
1 ts anisfrø
1 1/2 ts løkpulver
1 ss merian (et slags pizzakrydder)
1 ss oregano
1/2 ss basilikum
1 ts sukker
1 ts pepper (fant ut av hvitt pepper var bedre enn svart)
1 laurbærblad
2 ss olivenolje
1/2 ts sitronsaft
Vann etter konsistens

Viktige ting for å  lykkes med pizzasaus:

1. Sausen skal alltid kokes først.  Den blir en helt annen og mer smaksrik saus.
2. Hvitløk og basilikum er to viktige smaker for sausen, bør alltid brukes.
3. Sukker er et annet «krydder» som anbefales siden det runder av smaken og gir sausen en mykere smak.

Start med å knuse tomatene med en stavmikser.

Bland all krydderet i sausen.

bilde av pizzasaus under tilberedning med krydder i.

La sausen koke så lenge du har tid, under lokk. Minst 20 minutter. Jo lengre, jo bedre. Spe  med vann eller fond hvis den blir veldig tykk.

Nå kan du smøre den utover en pizzabunn eller du kan lage porsoner å fryse dem til senere bruk.

pizzasaus smurt utover en pizzabunn
pizzasaus smurt utover en pizzabunn

#pizzasaus #verdensbestepizzasaus #nydelig #pizza #love #kos

Sausen er nå klar for å brukes på pizza. Nydelig <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.