Fastelavensbolle
Bakst

Fastelavensbolle- litt annerledes – nam så godt <3

Fastelaven er like rundt hjørnet, faktisk på søndag. Hva med å lage en annerledes fastelavensbolle i år?

Denne bollen fylles med vaniljekrem eller makronfyll og kan fint spises”som den er.”

I tillegg er det kjempegodt å fylle den med krem og friske bær i etterkant. Som for eksempel til

fastelaven;)

Denne bollen kan lages i forskjellige størrelser; for å deles eller en til hver. Valget er ditt.

Oppskrift:

2 pk. gjær

150 gr. ekte smør

4 dl. kaffefløte

4 dl helmelk

2 egg

8 ss sukker

24 dl. hvetemel

Fyll:

1 pk Piano vaniljekrem

1 pose Makronfyll

Pynt: 

Eventuelt pisket krem

melis

Fremgangsmåte:

Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk.

Varm til 37 grader. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.

Tilsett egg og sukker og elt inn hvetemel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen.

Sett til heving under plast i min. 40 min.

Ta deigen opp på bordet og kjevle ut til et rektangel.

Del deigen i 4 deler. Bruk kniv og lag remser av den nederste delen av hvert rektangel.

Ferdig kjevlet fastelavensbolle, klar til å fylles med makronfyll eller vaniljekrem
Ferdig kjevlet fastelavensbolle, klar til å fylles med makronfyll eller vaniljekrem

Ha på vanilje krem eller  makronfyll….

Fastelavensbole gjøres klar til å rulles sammen, med makronfyll

Rull sammen….

Begynn å rulle der makronfyllet ligger og ned mot remsene.

Fastelavensbolle rulles og blir snart en rund bolle

Fest endene sammen og du har en flott bolle:)

Bilde av fastelavensbolle klar til steking


Kan lages i forskjellige størrelser, enten en til hver eller en på deling.

 

Etterhev bollene i ca 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.

Ferdig stekte…

En annerledes fastelavensbolle med vaniljefyll som er ferdig stekte.

Fastelavensbolle kan serveres med melis glasur på toppen, er jo fyll inni 😉

Eller nå til fastelaven, fylles med krem og eventuelt jordbær,

i tillegg til deilig vaniljefyll inni.

Nydelig kombinasjon.

Bilde av fastelavensbolle med krem og jordbær

Server da med melis på toppen….vel bekomme <3

Alternativ uten “lokk”.

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram