Desserter

Deilig mangodessert<3

Her i Oslo er det nydelig sol i dag. Det er kaldt! – men flott. 

Unn deg selv en nydelig mango mousse med mango gelè på toppen. Nydelig dessert for dine kjære på en deilig mandag. 

I disse tider hvor priskrigen herjer blant matbutikkene, er det nå mulig å kjøpe veldig billig mango og friske bær. Unn deg en deilig forfriskende gul dessert i dag:)

 

 

 

 

Du trenger til mango mousse:

 

500 g mango
125 g sukker 
1 ss gelatinpulver
3 ss vann
2,5 dl kremfløte

Friske bringebær

Er mangoen søt, kan du faktisk kutte ut sukkeret, det gjorde jeg og den ble søt nok.

 

Tilberedning:

1. Bruk kun modne, søte, saftige mangofrukter, slik at desserten blir mest mulig velsmakende. Mangofruktene bør være myke, men ikke innskrumpet, og når de skjæres opp bør de minne om saftige pærer.

Skrell mangofruktene. Skjær så mye som mulig av fruktkjøttet fra steinen og ta godt vare på saften.

2. Kjør mangokjøttet til en jevn pure i foodprosessor og ha det i en bolle. Tilsett sukkeret og sett blandingen til side. Rør av og til, til sukkeret har løst seg helt opp.

 


 

 

3. Løs opp gelatin i vann i en liten kjele over svak varme under omrøring. Det må ikke koke. Avkjøl blandingen 2-3 minutter og rør den inn i mangopureen.

4. Pisk kremfløten til det danner seg stive topper. Skjær en fjerdedel av mangopureen inn i fløten for å gjøre den lettere. Skjær så forsiktig inn resten av mangopureen til alt så vidt er blandet sammen.

 


 

 

 

Sett inn i kjøleskapet.

Legg noen bringebær på toppen av mousseen før du fyller på gelè.

 

 

 


 

 


 

 

 

Mango gelè:

Rens og del en #mango og ha den i food prosessoren til purè.

Kok opp 350 gr vann 150 gr sukker. Bløtlegg 5 gelatinplater.

Når vannet koker har du gelatinplatene oppi og rør. Ha i 250 gr mango pure og rør. ( Tilsvarer en passe stor mango.)

Avkjøl litt før du heller den over moussen.

 

Pynt med et par mynteblader eventuelt en kremdott og server.

 

Nyt:)

#mat, #mangopure, #mangomousse, #mangogele, #dessert, #deiligdessert, #denbestedessert, #dessertmedmango, #dessertmedbringebærogmango, #mangodessert, 

 Ps: Du kan også kjøpe ferdig frukt purè på pals av forskjellige typer. 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.