Kaker

Bryllupskake <3 Hvordan fylle og lage en stablekake.

 

God dag kjære lesere 🙂 Først vil jeg takke for en herlig helg. Det er morsomt når en ser at leserne mine dobbler seg og tredobbler seg på ett par dager, og ligger deretter stabilt. Veldig koselig at du vil følge bloggen min. <3 Del gjerne innlegg på profilen din eller facebook siden din, og inviter dine venner til å like min. Facebooksiden min heter også lindaisabelle.blogg.no. Der publiserer jeg når det er noe nytt som skjer her inne på siden min. I tillegg kan du følge meg på instagram: lindaisabelleblogg

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har lyst å lage et innlegg om hvordan du kan lage en stablekake. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro, men veldig tidkrevende. Følger du denne fremgangsmåten, kan du også få det til 🙂

Pynten får vi ta en annen gang.

Jeg liker å bruke denne oppskriften på kakebunn. En deilig myk og saftig vaniljekake. Den gjør at du enklere kan stable og får rette fine kanter.

Kremen jeg lager dik med som på bildet under, er trøffelkrem med melkesjokolade. Det er en kraftig og litt tykk krem som holder på plass fyllet du har inni. I tillegg bruker jeg den kremen til å smøre opp kaken med før marsipanlokket skal på.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA or

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg har 3 lag med fyll i kaken. Har også 3 forskjellige typer fyll i de forskjellige lagene. I denne kaken valgte jeg i det nederste laget  sjokolademousse.

(du finner oppskriften sammen med pannacotta hvis du trykker på linken)

I det midterste laget har jeg vaniljekrem, som jeg blander med pisket krem.

I det siste laget har jeg daimkrem.

Jeg synes det er godt å bruke sjokoladekrem til den lyse kaken, samt bryte med vaniljekremen. Men det er mange deilige fyll å velge mellom 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Når du smører opp kaken, er det viktig at du bruker en spatel eller noe som er rett i kanten slik at du får rette kanter. I tillegg er det veldig viktig at kaken er like høy over det hele, i vater. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tid for marsipanlokk.

Kjevle ut lokket større enn kaken. Legg det så på kaken og rett det ut både oppå og langs kantene. Det er lurt å bruke et redskap som kan hjelpe å glatte ut.

( Se bildet over sammen med kake spatelen)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Når du har en stor kake, er det lurt å bruke plastrør som du skjærer til. De må ikke være høyere enn kaken, heller 1 mm lavere. 

På kaker som ikke er så store, kan du bruke pinner, eller sugerør med grillspidd i. 

Rør og pinner har jeg kjøpt hos Cacas.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Før du setter kake to på, legg kakeformen oppå den nederste kaken for å måle at du får den bein. Ha så litt royal icing i mellom, for å feste kakene.

Alle kakene står på brett. De to øverste har brett på 3 mm. Disse får man kjøpt på Cacas eller Traktøren for eksempel.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her bygges pynten oppover kaken..

Nå er det bare å være kreativ. Pynt og kos deg etter eget ønske <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ferdige resultatet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Når kaken skal leveres, kan dette være en måte å pakke den forsiktig inn med. Ikke alltid enkelt å få store tunge kaker hverken nedi eller ut av esker.

Jeg brukte rett og slett glaplast på rull som jeg tvinnet forsiktig rundt kaken for å bevare rosene og at kaken skal være tett under frakting.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#bryllupskake #kake #cake #hvordanstablekake #hvordanfyllekake #wedding #daimkrem #vaniljekrem #trøffelkrem #melkesjokolade#brudepar #bryllupskakesmaking #deilig #hjemmelaget

Kanskje fikk du noen ideer også?

<3 <3 <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.