Hjemmelaget bearnaisesaus – nydelig godt <3
Å lage hjemmelaget bearnaisesaus er fantastisk godt, men krever litt. Det som er viktigst å huske på, er at sausen lages rett før servering. Den kan nemlig ikke varmes. ( Den kan, men er vanskelig uten at den skiller seg)
I tillegg er det kjempeviktig at smøret tilsettes veldig sakte. Bare noen dråper i starten og litt og litt etterhvert mens man rører godt.
Gjør du dette er du på god vei til å lage en god hjemmelaget bearnaisesaus som blir vellykket 🙂
Oppskrift:
300 g smør
1 dl tørr hvitvin
1⁄2 dl hvitvinseddik
1 stk finhakket sjalottløk
1⁄2 ts grovmalt pepper
3 ss vann
2 ss hakket frisk estragon
3 stk eggeplomme
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
eventuelt saft av 1⁄4 stk sitron
1 ss hakket frisk kjørvel
Hvordan gjør vi dette?:
Start med å hakke opp løk , kjørvel og estragon ( halvparten av det oppskriften tilsier)
Mål opp hvitvin, eddik og vann.
Finn frem pepper. Her kan du velge om du ønsker hvit eller sort.
( Personlig liker jeg sort best)
Kok dette opp til det reduseres til ca 1/2 dl. veske.
Bland sammen eggeplommer og resten av de opphakkede urtene.
Ha reduksjonen av vesken i en stål eller glass bolle som tåler varme.
Smelt smør i en gryte over svak varme. Klaret smør går etterhvert til topps og hvitt melkestoff synker til bunns. Ta forsiktig av det klarede smøret med en øse og ha det over i en annen kasserolle. Hold det varmt.
Sett bollen over en kasserolle med kokende vann. Se til at bollen ikke har kontakt med vannet. Ha i eggeplommer og pisk kraftig til blandingen tykner. Ta kasserollen av platen og spe forsiktig med klaret smør under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Når alt smøret er spedd inn har du fått en tykk og fløyelsmyk saus.
Smak nå til med sitron, salt og pepper.
Server med en saftig biff, litt salat, og hjemmelagede pommes frites. Dette blir garantert høydepunktet for helgen 🙂
Lykke til <3
#bearnaisesaus #hjemmelaget #biffmedbearnaise #saus #hjemmelagetsaus #hjemmelaget #deilig #nam #yummi
TIPS!:
Dersom béarnaisesausen skiller seg når du tilsetter smøret (eller senere), er ikke dette noen krise. Ta en sammenpisket eggeplomme i en liten gryte/ildfast bolle og sett den over vannbadet. Tilsett så den skilte sausen i en tynn stråle i den nye eggeplommen, under konstant visping.
Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.
Love from LInda <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
Én kommentar