dressing,  kylling,  Pizza,  pizzasaus

Tandoripizza..med italienk bunn og smak av Indisk.

Italiensk tandoripizza – Ja du leste riktig.

Med mat kan man eksperimentere og lage stort sett akkurat det man vil, også med denne pizzaen.

Det er fordi du bestemmer selv hvordan pizzaen skal smake og se ut.

Jeg har laget en pizza med italiensk bunn som er tynn og sprø, og med litt spicy fyll som smaker litt Indisk.

Faktisk så er hele veldig enkelt. Tomatsausen jeg har laget er utrolig god til denne typen hjemmelaget pizza fordi hjemmelaget saus er alltid best.

Hvis du er en person som liker å lage pizza eller gjerne (som meg), lager 8-10 pizzaer i slengen, er det smart å lage en stor gryte med tomatsaus.

Den kan fint fryses til en senere anledning om du ikke bruker opp alt.

Med andre ord, kos deg med pizzalagingen. Lag mange på en gang, så har du kosemat i lang tid fremover som bare er å ta opp fra fryseren når du er «fysen».

Likevel, hvis du skal lage en rask pizza og ikke orker å lage  sausen fra bunnen, kan du selvsagt bruke en ferdig kjøpt saus også.

 

Her kan du se hva du for eksempel trenger til 1 pizza ( rekker til 1-2 personer),

du kan bruke andre grønnsaker også om du har noe annet i kjøleskapet.

Det viktigste er at du liker det, og har det hyggelig mens du lager den.

 

Ingredienser:

1 medium stor kyllingfilè

2 ss tandori krydder

1/2 paprika i strimler

3-4 ringer ananas i små biter

1/2 rødløk i tynne skiver

oregano

noen blader fersk basilikum

ost

tomatsaus ( oppskriften rekker til 3 runde pizza)

pizzabunn ( oppskriften rekker til 3 runde pizza)

Start med å lage deigen.

 

For å lage tomatsausen fra bunnen trenger du:

1/2 stk finhakket løk

3 båt finhakket hvitløk

2 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

1 boks grovhakkede hermetiske tomater

1 ss tørket timian

1,5 ss tørket oregano

1 ts salt

1 ts grovkvernet pepper

 

Pizzadeig:

25 g gjær (1/2 pakke)

3 dl vann

3/4 dl olivenolje

600 g hvetemel

1 ts salt

 

Start med å røre gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

Bruker du tørrgjær, blandes vann, olje og salt. Det viktigste her er at vesken er ca. 40 grader.

Deretter har du i halvparten av melet og tørrgjæren.

Spe på med resten av melet til passe deig.

La deigen heve ca. 30 minutter.

 

Hvis du ønsker, kan du lage en deilig dressing til:

1 fedd hvitløk

1 boks kesam eller rømme

2 ss finhakkede urter

1 ts garam masala/ tandorikrydder

 

Bland alt og sett i kjøleskapet.

 

 

Fremgangsmåte på tandoripizza fyllet:

Skjær kyllingen i strimler og legg de i en brødpose sammen med tandori krydder.

Rist posen og legg den i kjøleskapet så lenge.

 

 

Kutt opp grønnsakene og legg dem til side.

 

Nå er det viktig å få laget tomatsausen, fordi den blir bedre jo lengre den koker.

 

Fremgangsmåte:

Start med å hakke løk og hvitløk.

Dette skal freses i oppvarmet olivenolje i pannen, til løken blir blank.

 

 

Tilsett tomatpure og la det frese i et par minutter.

Ha i tomat, timian, oregano, salt og pepper. Sausen skal nå koke til den blir tykk og god.

Deretter avkjøles den litt og kjøres til en jevn saus med stavmikser.

 

sausen lages til tandoripizza

På tide å ta kyllingen ut av kjøleskapet.

Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte. Legg til side.

 

Så deigen:

Del deigen i 3 emner. Trill den ene som en ball og kjevle ut på bakepapir. Gjør det samme med de andre to.

Det viktigste med en italiensk pizzabunn, er at den er veldig tynn. Derfor må du bruke kjevle.

 

 

Smør godt med tomatsaus på pizzadeigen.

 

 

Legg på stekt kylling, løk, ananas og paprika. Riv for eksempel noen basilikum-blader å ha over samt et dryss oregano.

Dette fordi det gir en ekstra god smak på pizzaen.

 

tandoripizza med kylling og grønnsaker klar til steking

 

Topp det hele med masse deilig raspet ost. Her kan du for eksempel bruke mozarella ost eller cheddar.

Selvfølgelig kan du også bruke vanlig norvegia eller jarlsberg om det er det du har. Ost kan man også prøve seg frem med.

For eksempel kan parmesan og brie også brukes til pizza. Eller man kan blande flere sorter.

Med andre ord, du står fritt frem til å bruke det du liker best. Personlig liker jeg aller best mozarella ost til tandoripizza.

 

Tandoripizza klar til å stekes

 

Nå skal pizzaen stekes i ovnen på 230 grader i ca 11-15 minutter.

 

italiensk tandoripizza ferdig stekt

 

Som et resultat av ditt arbeid, kan du nå nyte deilig italiensk tandoripizza og kose deg med godt selskap eller bare for deg selv –

fordi du fortjener det og fordi denne tandoripizzaen er kjempegod.

 

italiensk tandoripizza klar til å spises

 

Jeg regner med at du synes tandori pizzaen ser god ut? Prøv å lag den, du vil ikke bli skuffet, men husk –

kos deg mens du holder på.

 

italiens tandoripizza ferdig stekt og klar til servering

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.