Storfe

Ølbraisert okse med saltbakt selleri, potetmos og einebærkrem – En ekte mannfolkrett! ( Men deilig for oss kvinner også ;) )

Først vil jeg takke dere så masse for at dere er innom bloggen min å leser. Veldig takknemlig for at dere deler både oppskrifter og facebook siden min med vennene deres. Jeg har merket stor forskjell på aktivitet på bloggen min de siste dagene og gleden er stor:)

Jeg ønsker å rette en takk til min samboers datter Malene Martinsen, som har redigert bloggen min så den har fått en super flott design og jeg har fått låne kameraet hennes så jeg får tatt mye bedre bilder.

Jeg er i himmelen 😉

I tillegg så har jeg fått endel henvendelser fra menn som ønsker at jeg skal legg ut oppskrifter som menn tenner på og har lyst å lage;) Det håper jeg dere gjør i dag gutar;) – kommer mer siden. 

For i dag har jeg hatt to menn på middag, og begge to elsker ØL! – Og de syntes maten var fantastisk!

Denne middagsretten er virkelig mat for alle som er glad i øl. Jeg hentet oppskriften fra  www.kulinarisk.no  ( hvor dere kan se originaloppskriften ) Men jeg har gjort noen  endringer og lagt til endel bilder som viser steg for steg.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OPPSKRIFT (4-6 PERSONER)

2 kg okseskank, renset og uten ben Jeg brukte høyrygg
1 liter stout, f.eks. Big Belly fra Littlebrother Brewery
3 laurbærblad
5 hvite pepperkorn
5 sjalottløk, renset og skåret i to
5 hvitløksfedd
3 gulrøtter, renset og skåret i grove terninger
1 bunt bredbladet persille

Brun kjøttet, sjalottløk og gulrøtter på sterk varme. Legg kjøttet, grønnsakene, persille og krydder i en dyp gryte og hell Stout over. Tilsett vann til det dekker maten helt.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

 

Stek i ovnen på 90 grader i minimum 9-10 timer. Kan ved fordel settes i ovnen natten over.

Jeg satte den på 60 grader og den sto i ovnen i 18 timer. Ble godt og mørt.

Når det hele er ferdigstekt, siler du av stekesjyen og reduserer den til saus på lav varme.

La gjerne sausen koke på svak varme en time eller to. På slutten kan du helle på litt utblandet maizena i kaldt vann, så den blir litt tykkere.

 

SALTBAKT SELLERI

2 sellerirøtter
300 g grovt salt

Skjær bunn og topp av sellerien. Rens og fjern tråder og jord og fordel saltet i en ildfast form. Sett sellerien oppå saltet. Jeg skar sellerien i båter.
Stek i ovnen på 160 grader i ca. 40 minutter eller til sellerien er myk i midten.( min sto inne i over 1 time) 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

EINEBÆRKREM:

3 dl Rørosfløte ( Jeg brukte vanlig kremfløte)
6 einebær
2 laurbærblad
3 sjalottløk, hakket
3 pepperkorn
1 hvitløksfedd
1 pakke (Røros)rømme eller nyr ( Nyr kan brukes istedet for rømme og fløte i mange matretter. Med lav fettprosent og høyt protein innhold, er Nyr et spennende og sunt alternativ)
Salt og nykvernet pepper

Kok opp fløte, løk og krydder. Sil av og avkjøl fløten.

Før servering blander du fløten med rømme/nyr. Varm opp ved lav varme i en gryte, den må ikke koke. Smak til med salt og pepper.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

TIPS: Server retten med fritert grønnkål. Det har en fantastisk smak og kan også nytes som snacks. ( Har lagt ut oppskrift på dette tidligere)

 

 

Jeg lagde potetmos istedet for grønnkål. Det syntes gutta mine var helt perfekt og at den løftet retten:)

Kok mandelpoteter. Mos og tilsett hakket persille, smør, fløte, salt og pepper etter smak.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

ØLANBEFALING

Kinn  Sjelefred, 4,7 %
Dette er et mørkt engelsk, men relativt lett brown ale. Det har toner av karamell, mørk malt, nøtter og et hint av røyk. Den søtlige maltsmaken trekker frem sødmen i kjøttet, mens røyksmaken og den lette bitterheten går godt til den mer smakskraftige sellerien og saltet i den friterte grønnkålen.

(hvis du går for den varianten )

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

Ellers kan du servere  Stout øl til, eller en annen mørk øl. Rødvin smaker også nydelig til. 

God fornøyelse:)

 

#stout, #øl, #beer, #okse, #ølbraisertoksekjøtt, #saltbaktselleri, #einebærkrem, #potetmosmedurter, #potetmos, #deiligmiddag, #kjærestemat, #datingmat, #kjøttmiddag, #sundt

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.