Kaker

Pavlova med vaniljekrem og friske bær <3

Pavlova er dronningens kake. En festkake som er likt av stort sett alle. Enkel å lage, deilig og fruktig <3

Jeg har hatt ett par hjelpere som er kjempeflink å lage Pavlova kake. Kaken kan pyntes med din favorittfrukt, bær osv. Om du ønsker det, kan du også tilsette sjokoladebiter eller karamellbiter. Nam nam….. Dette er oppskriften på deilig pavlova med vaniljekrem og friske bær.

Oppskriften rekker til en høy 26-28 cm kake eller om du vil ha en litt lavere langpanne.

Her skal dere få oppskriften vi bruker.

Oppskrift:

Marengsbunn;

6 romtempererte eggehviter

3 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

2 ts maizennamel

1 ts vaniljesukker

Fyll til pavlova:

3 dl kremfløte

1 porson vaniljekrem

(Jeg liker denne kremen godt, men du kan selvsagt velge en ferdig krem om du ønsker det)

2 ss sukker

3 ss sitronsaft

Pynt til pavlova:

Bær etter eget ønske. For eksempel

jordbær, blåbær, hermetiske mandarinner.

to jenter pynter pavlova kake ed frukt og bær

Sett ovnen på 250 grader og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Om du ikke er flink med øyemål, tegner du opp en sirkel på 26 cm på bakepapiret.

Slik gjør du:

Start med å vispe eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha eddiken i mens du visper. Bland sukker, maizenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den over på bakepapiret og form den til en rund bunn. Du kan også bruke en sprøytepose og forme bunnen som du selv ønsker.

Nå skal du senke varmen til 100 grader og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 90 minutter.

Marengsen er nå myk inni og hard utenpå. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Eller, for å være helt sikker på at kaken blir som den skal, la den avkjøles i ovnen med ovnsdøra på gløtt, til den blir kald.

Om du ønsker å lage denne bunnen noen dager før du skal bruke den, er det ikke noe problem, så lenge du oppbevarer den tørt.

Pynting:

Rett før du skal servere den visper du fløten. Du har på forhånd laget vaniljekremen og den er avkjølt.

oppskrift på vaniljekrem her.

Smør vaniljekrem på bunnen først, deretter fyller du på med pisket fløte. smak til med litt sitron.

Du kan også blande disse to om du skulle ønske det.

Ferdig pynta pavlova kake på fat med frukt, bær og vaniljekrem

Ha på rikelig med friske bær på toppen.

Server og nyt <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.