Tilbehør til middagsmat

Grønn deilig basilikumpesto lager du enkelt selv <3

Å lage en grønn deilig  basilikumpesto selv er egentlig veldig raskt gjort, og smaker så uendelig mye bedre enn butikk kjøpt  pesto.

Basilikumpesto er nydelig sammen med for eksempel pasta, som en enkel og god lunsj. Den kan brukes til kylling, brød, kjøtt, på ovnsbakt torsk, raclette og mye mer.

Du trenger:

Grønn Pesto med basilikum:

1 potte basilikum

1 dl pinjekjerner, ristede

1 dl revet parmesan

1 hvitløkfedd

presset sitron

ca 1 dl olivenolje

salt og pepper

Rist pinjekjerner på en tørr panne til du kjenner aromaen. Pass så de ikke blir svidd.

pinjekerner som ristes på panne til en basilikumpesto

Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller blender.

bilde av revet parmesan til basilikumpesto

Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Jeg halverer oppskriften til daglig. Rekker fint til 4 stk.

Pestoen kan du oppbevare i kjøleskap i ett par dager uten problem.

Nå har du en grønn deilig basilikumpesto som er klar til bruk.

#grønnpesto #basilikumpesto #godolivenolje #tilmiddag #tilpasta #lunsj #hjemmelaget

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram