Sjokolademousse med vaniljekrem og pisket fløte
Desserter

Sjokolademousse med vaniljekrem og pisket fløte.

Sjokolademousse er jo fantastisk godt.

I dag tenkte jeg å gi dere et lite tips som jeg selv laget her om dagen.

Å piske fløte til toppen pleier jeg alltid å gjøre.

Men å ha vaniljekrem imellom sjokolademoussen og kremen er første gangen jeg har prøvd.

Det var  fantastisk godt, og det er noe jeg absolutt anbefaler.

Her skal du få oppskriften og fremgangsmåten, så kan du bedømme selv.

 

Oppskrift på sjokolademousse :

125 gr. mørk kokesjokolade

1/4 dl. espresso

2 eggeplommer

1 1/2 dl kremfløte

2 eggehviter

65 gr. sukker

I tillegg:

1 1/2  dl kremfløte til å piske krem for pynt.

Vaniljekrem

Du kan bruke min oppskrift eller ferdig vaniljekrem.

Uansett er det godt å blande litt krem sammen med vaniljekremen før den haes i glasset.

Pynt

 

Fremgangsmåte:

Smelt sjokolade og kaffe i microen ( ca 1 minutt)

Ta ut etter 30 sekunder og rør rundt.  Alternativt kan du smelte den i vannbad.

Da koker du opp vann i en kjele og setter bollen oppi.

Bollen skal ikke treffe bunnen av kjelen. I bollen legger du sjokoladebitene.

Rør rundt og pass på at det ikke brenner seg.

Når sjokoladen er ordentlig smeltet rører du godt rundt i bollen.

 Pisk så opp eggeplommene i en skål med en gaffel.

Hell sjokoladen i eggeplommene og pisk godt til det nesten er kaldt.

Her kan du bruke en visp eller om du har kan du også bruke en stavmikser med visp.

Nå er det tid for å piske litt fløte. Fløten skal bli nesten helt stiv.

 Vend den så forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Pisk eggehvitene og sukker til en marengs.

Husk å vaske bollen godt mellom hver økt. Er det krem rester igjen, blir ikke eggehviten stiv.

Nå skal også dette vendes forsiktig inn i sjokoladekremen med en slikkepott.

Ikke pisk kraftig, da mister du luften i desserten.

Nå er desserten klar for å fylles i glassene.

Først sjokolademousse, så vaniljekrem og til slutt pisket krem.

Sett den i kjøleskapet for avkjøling og for å «sette seg», ett par timer.

 

Pynt med hakket sjokolade, mynteblader eller annet rett før servering.

Enjoy!

Sjokolademousse med vaniljekrem og pisket fløte klar for å spises

 Vaniljekrem finner du her. ( Fransk vaniljekrem) Bland gjerne litt krem i vaniljekremen også om du ønsker.

Kos deg med en herlig dessert <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.