Mat med kjøttdeig

Sammen er vi flinke <3


 

 

Å hei hvor det går:)

Jeg er veldig glad i å lage mat fra bunnen av. Jeg liker ferske råvarer og ikke bearbeidet mat. I dag fikk jeg prøvd meg på nykverna som jeg nevnte her om dagen at jeg har fått. ( #Kenwood med eksra #kjøttkvern) Hva er vel bedre enn å lage sin egen kjøttdeig? 😀 Uten salt, vann og tilsetnings stoffer. Vel, jeg vil vel kalle det for karbonadedeig da. Det er mye sunnere med mindre ( nesten ingenting) fett, og ikke minst, mye bedre!

Samboeren min var like spent på å prøve som meg. Han rigget til maskinen og satte i gang:)

Kjøtt og maskin skal være kald.

Ps. Skal du gjøre dette selv må du huske på at hygiene er veldig viktig så ikke noe slurving på dette punktet. Vask kvern godt etter bruk!

Dette kan brukes til hamburgere, taco, pizza osv osv. Smaken heves flere hakk. #Kjøttdeigen kan fryses, holdbarhet i fryser ca 4 måneder.

 

 

 

 

Vi kjøpte ca 2 kg flatbiff. Jeg skar opp og han dytta i kverna:)

Det er så deilig med en mann som synes det er morsomt å lage #mat med kjæresten sin. <3

 

 

 

 

Enkelt og greit, putt inn, dytt ned og la maskinen surre og gå…..

 

 

 

 

Det finnes forskjellige str på hullene på disse munnstykkene. Vi kvernet først gjennom de store hullene, så tok vi det en runde til gjennom de små. Da ble det som om det skulle kommet fra butikken ferdig pressa..

 

 

 

 

store hull..

 

 

 

 

Små hull..

 

 

 

 

Ferdig pakket og klart til bruk ved en senere anledning:) å så fort som det gikk 😀 ca 400 gr. pr. pose. Nå skal de puttes i fryseren.

Dette blir nok kjøttdeigen til neste taco!

 #karbonadedeig, #hjemmelagetkarbonadedeig, #kjøttkvern, #hjemmelaget, #kjøttdeig, #lagselv

 

 

I morgen skal jeg skrive om en liten overraskelse..;)  Følg med……

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.